Template:FoP-Spain/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
SemiPD-icon.svg

Spain

Фотографското умножување (репродукција) на ова дело подлежи на Член 35.2 од Кралскиот законодавен указ 1/1996 донесен на 12 април 1996, со исправки во Законот 5/1998 од 6 март 1998, кој вели дека:
Делата трајно поставени во јавни паркови, плоштади и други јавни минувалишта може слободно да се умножуваат, распространуваат и соопштуваат во облик на уметничка слика, цртеж, фотографија и аудиовизуелни постапки.
Повеќе информации на COM:CRT/Spain#Freedom of panorama.

català | English | español | français | galego | italiano | македонски | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{FoP-Spain}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{FoP-Spain}} instead!