Template:FoP-Thailand/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
SemiPD-icon.svg

Thailand

Во одделите 37 до 39 од Законот за авторското право на Тајланд од 2537 б.е. (1994 н.е.) се вели:
Оддел 37. Цртањето, сликањето, конструирањето, гравирањето, калапењето, резбарењето, литографирањето, фотографирањето, кинематографското снимање, видеопреносот или било кој друг сличен чин на уметничко творење, освен архитектура, не се смета за прекршување на авторските права на уметничкото дело.
Оддел 38. Цртањето, сликањето, конструирањето, гравирањето, калапењето, резбарењето, литографирањето, фотографирањето, кинематографското снимање, видеопреносот на архитектонско дело не се смета за прекршување на авторските права на тоа архитектонско дело.
Оддел 39. Фотографирањето, кинематографското снимање и видеопреносот на дело во чиј состав е вклучено уметничко дело не се смета за прекршување на авторските права на уметничкото дело.

Повеќе информации на Commons:Freedom of Panorama#Thailand.


Deutsch | English | македонски | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{FoP-Thailand}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{FoP-Thailand}} instead!