Template:FoP-UK/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
SemiPD-icon.svg

United Kingdom

Фотографската репродукција на ова дело подлежи на британските закони (Оддел 62 од Законот за авторското право, дизајни и патенти од 1988 г.), кој вели дека не се смета за прекршок правењето на фотографии на градби, скулптури, макети на градби и уметнички творби кои се трајно изложени на јавно место или простории отворени за јавноста. Ова не важи за дведимензионални дела како плакати или други рамни уметнички дела. Повеќе информации на Commons:Freedom of panorama#United Kingdom.

English | français | македонски | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон директно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{FoP-UK}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{FoP-UK}} instead!