Template:FoP-US/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
SemiPD-icon.svg

United States

Архитектонското дело прикажано на сликава може да подлежи на Законот за авторското право на САД (17 USC 102(a)), кој вели дека архитектонските дела завршени по 1 декември 1990 уживаат заштита. Меѓутоа, авторското право на архитектонски дела во САД не го подразбира правото да се спречува правење, распространување или јавен приказ на фотографски и уметнички слики, или било каков ликовна претстава на делото. Повеќе информации на Commons:Freedom of Panorama#United States.
Nuvola apps important.svg
Овој закон важи само за архитектонски дела (како куќи,згради и други градежни објекти), но не и други облици на тридимензионални или дведимензионални уметнички дела како скулптури, уметнички слики или плакати. Сликите од овие дела направени во САД мора да се избришат освен ако не се во јавна сопственост, или ако нивното присуство не е случајно.

беларуская (тарашкевіца)‎ | Deutsch | English | македонски | 中文(台灣)‎ | 中文(简体)‎ | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{FoP-US}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{FoP-US}} instead!