Template:FoP/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Предупредување: Субјектот на оваа слика е заштитен со авторски права.

Се смета дека правење, подигање и користење на ова изведено дело е дозволено по законот за авторско право во земјата каде фотографијата е направена, можеби со извесни ограничувања, бидејќи субјектот е постоајно лоциран на јавно место. Во Германија, ова изземање се нарекува Panoramafreiheit; многу други земји имаат слични изземања кои на Ризницата под заедничко име се нарекуваат „слобода на панорама“.

Слободата на панорама не важи за сите земји, и честопати важи само за градби кои се постојано лоцирани на јавно место. Во некои земји оваа слобода има пошироко значење. Таму истата може да важи и за скулптури и/или субјекти кои не се во „јавен простор“ но се на „место каде јавноста има пристап“. Кога употребата на оваа слика едозволена, таа зависи од земјата каде таа е направена, а може да зависи и од законите на земјата кадешто би се користела изведената слика. Погледајте Commons:Freedom of panorama за листа на сите земји.

Пред да решите да ја употребувате оваа содржина вон проектите на Викимедија, проверете дали тоа ви е дозволено. Вие и само вие сте одговорни да утврдите дали кршите нечие авторско право. Погледајте го нашето општо оградување за повеќе информации.

Ако шаблонов го поставивте на описната страница на слика, не заборавајте дека заедно со неа треба да стои и потврда за извор.

Català | Čeština | Dansk | Deutsch | Zazaki | English | Español | Suomi | Français | Galego | עברית | Magyar | Bahasa Indonesia | Italiano | 日本語 | Македонски | Plattdüütsch | Occitan | Polski | Português | Русский | Slovenščina | 中文 | 中文(简体)‎ | +/−
НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{FoP}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{FoP}} instead!