Template:Inappropriate imagenotes/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

Deutsch | English | français | македонски | മലയാളം | suomi | +/−


floatНе додавајте неумесни и несоодветни прибелешки во сликите. Тие служат за подобро објаснување на сликата, како на пр. препознавање на прикажаните предмети и лица или пак увеличување на извесни нејзини делови. Примери за правилна употреба на прибелешките ќе најдете тука и тука.

Прибелешките не служат за внесување на ваше сопствено мислење за субјектот на сликата, поставување прашања или примедби за фактографската неисправност на сликата. Такви работи одат на страницата за разговор на сликата.

Ако сакате да испробате како работат прибелешките за слики, правете го тоа најслободно во вашиот личен песочник. Повеќе информации за прибелешките ќе најдете на интересната страница „Помош за ImageAnnotator“.

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{Inappropriate imagenotes}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Inappropriate imagenotes}} instead!