Template:NoFoP-Japan/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Red copyright.svg

Japan

Став 46 од Законот за авторското право на Јапонија не дозволува умножување на уметничко дело исклучиво со намера да се продаваат негови примероци и продавање на истите, па затоа фотографиите на современи уметнички дела на Ризницата не се сметаат за „слободни дела“. Не подигајте форографии од уметнички дела доколку не се доволно стари за да бидат во јавна сопственост. Погл. и Слобода на панорама.

English | español | français | 日本語 | 한국어 | македонски | português | 中文 | +/−

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{NoFoP-Japan}} instead.