Template:PD-AM-exempt/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Public domain
РЕПУБЛИКА ЕРМЕНИЈА

ЗАКОН ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ ПРАВА - полн текст (.pdf)

Член 6. Дела што не подлежат на авторски права
Следниве дела не подлежат на авторски права:

  • фолклорни дела;
  • соопштенија за вести и тековни настани како информации за печатот;
  • службени документи (закони, решенија, укази и др.) како и нивните службени преводи;
  • државни амблеми и знаци (знамиња, грбови, медали, парични симболи и тн.);
  • исход од работа со технички средства без удел на човечка креативност.
Авторските права не важат за идеи, начела, методи, церемонии (обреди), постапки, гледишта, системи, предлог-решенија и октритија на објективно постоечки појави.

Deutsch | English | français | հայերեն | italiano | 日本語 | македонски | occitan | русский | українська | +/−
Coat of arms of Armenia.svg
НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-AM-exempt}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-AM-exempt}} instead!