Template:PD-BulgarianGov/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Public domain
Според Законот за авторското право и сродните права на Р. Бугарија, Глава 2, Член 4, следниве „не подлежат на авторски права“:
  1. нормативни и поединечни одредби на органите на државната управа, како и нивните официјални преводи;
  2. идеи и конции;
  3. фолклорни творби;
  4. новости, факти, информации и податоци.
Од горенаведеното може да се земе дека сликава е во јавна сопственост. Меѓутоа, во извесни случаи, употребата на сликава може да подлежи на други законски одредби.

български | English | македонски | русский | +/−

Coat of arms of Bulgaria.svg
НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-BulgarianGov}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-BulgarianGov}} instead!