Template:PD-Denmark/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Public domain Оваа слика е во јавна сопственост (јавниот домен) бидејќи според Здружениот закон за авторското право на Данска од 2003 г. сите фотографски „уметнички дела“ преоѓаат во јавна сопственост 70 години по смртта на фотографот.

Фотографските дела кои не се сметаат за уметнички дела стануваат јавнодоменски 50 години од нивното создавање (§70, 2). Погледајте Лиценцирање за повеќе информации.

Овој шаблон е наменет за дела со познат автор. За аноминми дела се користи {{Anonymous-EU}}.


English | македонски | +/−

Flag of Denmark.svg

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон директно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-Denmark}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-Denmark}} instead!