Template:PD-EdictGov/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Public domain in U.S.
Ова дело е во јавна сопственост во САД бидејќи претставува указ, месен или странски. Погл. § 313.6(C)(2) од Зборникот на постапки на Авторскоправната служба на САД, II изд. 2014 г. Ваквите документи опфаќаат „законодавни чинови, судски одлуки, управни решенија или сличен службен материјал од правен карактер“. Тука не спаѓаат дела првоиздадени од Обединетите нации или други посебни органи, ниту пак Оганизацијата на американските држави. Погл. Зборник (трети) § 313.6(C)(2) and 17 U.S.C. § 104(b)(5).

Nuvola apps important.svg
Указите донесени од владите на други држави може сепак да се заштитени со авторски права вон САД. Дури и горенаведеното може да биде заштитено во странство, зависно од законите што важат во дадената земја.

English | español | français | italiano | македонски | 日本語 | 中文 | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-EdictGov}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-EdictGov}} instead!