Template:PD-Finland/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Public domain Оваа слика е во јавна сопственост бидејќи според Законот за авторското право на Финска од 2005 г. сите „уметнички дека“ преоѓаат во јавна сопственост 70 години по смртта на авторот, или пак 70 години по издавањето ако делото е анонимно и авторот не е откриен во рок од тие 70 години по издавањето.


Напомена: Фотографиите кои не се сметаат за уметнички дела, а се создадени пред 1 јануари 1966 се во јавна сопственост (§49a). Погледајте {{PD-Finland50}} за повеќе информации. Овој шаблон изјавува само дека сликата е во јавна сопственост во Финска. Тука треба да се приложи и дополнителен шаблон кој образложува зошто сликата е јавна сопственост во САД.

За подигачот: Ако имате информации, наведете каде е објавена сликата и кој е создавачот.


Deutsch | English | Suomi | Français | Македонски | Русский | +/−

Flag of Finland.svg

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон директно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-Finland}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-Finland}} instead!