Template:PD-Finland50/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Public domain
Оваа фотографија е во јавна сопственост бидејќи навршиле 50 години од нејзиното создавање или пак објавена е пред 1966 г. Според Членот 49a од Законот за авторското право на Финска од 2005 г. фотографиите што не се сметаат за „уметнички дела“ преоѓаат во јавна сопственост 50 години по нивното создавање. Овој период на заштита е на сила од 1991 г. За постарите фотографии периодот на заштита е 25 години (според §16) од законот за заштита на фотографии од 1961 г. Материјалот кој е веќе во јавна сопственост според законот од 1961 г. останува во јавна сопственост, и затоа сите фотографии (но не и фотографските уметнички дела) издадени пред 1966 г. се во јавна сопственост. Погледајте Commons:Лиценцирање#Финска за повеќе информации.За подигачот: Наведете го местото на издавање на сликата и нејзиниот создавач.
Материјалите со оваа ознака не треба да се користат на Википедија на германски јазик. Погледајте ја страницата за разговор.
Das Material mit dieser Kennzeichnung sollte nicht in der deutschsprachigen Wikipedia benutzt werden. Siehe Diskussion.

Boarisch | Dansk | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | English | Suomi | Français | Italiano | Македонски | Plattdüütsch | Русский | Sicilianu | Svenska | +/−

Flag of Finland.svg
НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-Finland50}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-Finland50}} instead!