Template:PD-FinlandStamp/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Public domain Оваа поштенска марка издадена од на финските Пошти и телекомуникации пред 1 јануари 1990 г. е во јавна сопственост бидејќи претставува дел од одлука на државна управа на Финска. Според Законот за авторското право на Финска од 2005 г. за таков материјал не важат авторски права. (§ 9)


Овој шаблон не важи за поштенски марки издадени по 1989 г. Бидејќи во почетокот на 1990 финските Пошти и телекомуникации од државна управа станале фирма, подоцнежните поштенски марки не се дел од одлука на јавна управа. Најверојатно праводржецот на марките издадени по 1989 г. е Itella Oyj или нивниот дизајнер. Сите поштенски марки издадени по 1989 г. што ја носат оваа ознака треба да се избришат по брза постапка.


Deutsch | English | Suomi | Français | Magyar | Македонски | Русский | +/−

Flag of Finland (state).svg

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-FinlandStamp}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-FinlandStamp}} instead!