Template:PD-IDOld-Art29/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Public domain Оваа податотека е во јавна сопственост во Индонезија бидејќи авторските права на него се истечени согласно Член 29 од Законот за авторското право на Индонезија бр. 19 од 2002 г.
 1. Авторските права на:
  • книги, памфлети и други пишани дела,
  • драмски дела, музички драми, танци и кореографски дела,
  • сите облици на уметност, како слики, графики и скулптури,
  • ракотворби од батик,
  • песни и музика со или без текст,
  • архитектура,
  • проповеди, предавања, обраќања и други усмени дела,
  • надгледни реквизити за наставни и научни цели,
  • карти, и
  • преводи, толкувања, адаптации, антологии.
  важат додека е жив авторот плус 50 (педесет) години по неговата смрт.
 2. Кога едно Дело споменато во Став (1) е во заедничка сопственост на 2 (две) или повеќе лица, авторските права важат додека не почине најдолговечниот автор, плус 50 (педесет) години по неговата смрт.

English | Bahasa Indonesia | македонски | slovenščina | +/−

National emblem of Indonesia Garuda Pancasila.svg

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-IDOld-Art29}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-IDOld-Art29}} instead!