Template:PD-Japan/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Public domain
Според Законот за авторското право на Јапонија, авторските права на ова дело се истечени и затоа делото е во јавна сопственост . Според членовите 51 и 57 од горенаведениот закон, под јурисдијција на Владата на Јапонија сите нефотографски дела влегуваат во јавна сопственост 50 години по смртта на создавачот (ако делото е групен труд, тогаш оној кој ќе почине последен) или 50 по издавањето на анонимни и псевдонимни дела, или пак за дела чии права ги поседува организација.
Напомена: Користете {{PD-Japan-oldphoto}} за фотографии објавени пред 31 декември, 1956.
Flag of Japan.svg
НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-Japan}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-Japan}} instead!