Template:PD-KZ-exempt/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Public domain КАЗАХСТАН

Закон за авторското право и сродните права - полн текст на англиски (.pdf)

Член 8. Дела за кои не важат авторски права
Следново не подлежи на авторски права:

  1. службени документи (закони, судски одлуки и други текстови од законодавен, административен, правосуден или дипломатски карактер) заедно со нивните службени преводи;
  2. Државни амблеми и службени знаци (знамиња, грбови, одликувања, парични симболи и други Државни симболи и службени знаци);
  3. фолклорни дела,
  4. соопштенија за настани и факти од информативен карактер.

English | қазақша | македонски | русский | українська | +/−

Emblem of Kazakhstan.svg
This template will categorize into Category:PD-KZ-exempt.
НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-KZ-exempt}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-KZ-exempt}} instead!