Template:PD-NWS/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Public domain
Оваа слика е во јавна сопственост бидејќи се чува на опслужувачите на Националната метеоролошка служба на САД. Сликите направени од Службата се во јавна сопственост бидејќи таа е орган на владата на САД. Меѓутоа на нејзините мреж. страници стојат и слики направени од поединечни лица кои не се дело на Службата: овие обично се обележани со зборовите „Courtesy of ...“. Ваквите слики се изразито предадени во јавна сопственост од страна на праводржецот како дел од нивното подигање.

Според изјавеното на http://www.weather.gov/disclaimer.php:„Информациите на владините опслужувачи се во јавна сопственост, освен ако не е јасно наведено поинаку, и слободно ѝ стојат на располагање на јавноста....“.

Затоа, сите слики на опслужувачите на Службата се во јавна сопственост (вклучувајќи ги оние означени со „Courtesy of ..“), освен ако не е јасно наведено поинаку.

English | suomi | македонски | português | +/−

US-NationalWeatherService-Logo.svg
НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-NWS}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-NWS}} instead!