Template:PD-Norway50/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Public domain Оваа слика е во јавна сопственост во Норвешка бидејќи тамошниот Закон за авторското право (§ 23) вели дека сликите што не се сметаат за „уметнички дела“ преоѓаат во јавна опственост 50 години по нивното создавање, под услов да изминале барем 15 од смртта на фотографот или ако фотографот е непознат.

Согласно претходниот закон, заштитата завршувала 25 години по создавањето, под услов да изминале барем 15 од смртта на фотографот или ако фотографот е непознат. Оваа слика е во јавна сопственост ако овој претходен рок има веќе изминато на 29 јуни 1995 г.[1]


За подигачот: Наведете каде сликата е првпат објавена, кој ја создал и кога починал фотографот (ако е познато). Правото на припис не истекува во Норвешка.

Сликите подигнати на Ризницата мора воедно да се во јавна сопственост и во САД. Ова значи дека подобни се сите дела кои биле во јавна сопственост во Норвешка во 1996 г. и за него во САД нема пријавено авторско правополагање (Ова произлегува од 17 USC 104A со неговиот критичен датум на 1 јануари 1996 г.)


Deutsch | English | македонски | Nederlands | norsk nynorsk | +/−

Flag of Norway.svg
НАПОМЕНА: Не користете ја предлошкава непосредно!! Ова е само превод. Место неа, користете {{PD-Norway50}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-Norway50}} instead!