Template:PD-PRC-exempt/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
PD-icon.svg
Закон за авторското право на Народна Република Кина: Член 5 Овој закон не важи за:
(1) закони; регулативи; решенија, одлуки и наредби на државни органи; други документи од законодавен, административен и судски карактер; и нивните официјални преводи;
(2) вести за тековни настани; и
(3) календари, бројчени табели, обрасци за општа употреба и формули.

Ова дело спаѓа во една од горенаведените категории и е во јавна сопственост во Кина, а и во други држави. За дела со истечени авторски права, погледајте и Template:PD-China. (Член 5 од Регулативите за имплементацијата на Законот за авторското право на Народна Република Кина ги дефинира вестите за тековни настани како чисти факти или збиднувања за кои исвестуваат масовните медиуми како весниците, часописите и радио и ТВ станиците.)

English  español  português  português do Brasil  Tiếng Việt  македонски  ไทย  日本語  中文(简体)‎  中文(繁體)‎  +/−

Flag of the People's Republic of China
НАПОМЕНА: Не користете ја предлошкава непосредно!! Ова е само превод. Место неа, користете {{PD-PRC-exempt}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-PRC-exempt}} instead!