Template:PD-Polish/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Public domain Оваа слика е во јавна сопственост бидејќи според Член 3 од Законот за авторското право од 29 март, 1926 на Република Полска и Член 2 од Законот за авторското право од 10 јули, 1952 на Народна Република Полска, сите фотографии на полски фотографи (или за прв пат објавени во Полска или истовремено во Полска и во странство) објавени без изрично известување за авторски права пред промените на законот од 23 мај, 1994 се сметаат за јавна сопственост.

Ова дело е во јавна сопственост во САД бидејќи

  1. било првично објавено вон Соединетите Држави (и не било објавено во САД во рок од 30 дена) и
  2. било првично објавено пред 1978 г. без да се придржува кон формалностите за авторски права на САД или пак по 1978 г. без истакнати авторски права и
  3. било во јавна сопственост во матичната земја (Полска) на денот на URAA ().
За подигачот: Наведете каде и кога е објавена сликата.
Godlo PRL.svg

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон директно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-Polish}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-Polish}} instead!