Template:PD-RusEmpire/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Public domain Ова дело е во јавна сопственост во Русија согласно членот 1256 оф Граѓанскиот законик на Руската Федерација.

Делото е објавено на територијата на некогашната Руска империја (Руска Република) освен териториите во Големо Финскo кнежевство (Великое княжество Финляндское) и Полското царство (Царство Польское) пред 7 ноември 1917 и не било преиздадено во тек на 30 дена по првичното објавување на територијата на Советска Русија и било која друга држава.

Руската Федерација (РСФСР, Советска Русија) е историски, но не и правен наследник на Руската империја.[1][2]



Доколку е можно - користете {{PD-Russia}} или {{PD-old-100}} наместо оваа ознака.

This work is in the public domain in the United States because it was published (or registered with the U.S. Copyright Office) before January 1, 1923.

Flag of Russia
НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-RusEmpire}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-RusEmpire}} instead!