Template:PD-South Korea/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Public domain Оваа податотека е во јавна сопственост во Република Кореја (Јужна Кореја) бидејќи таму истекол рокот на важење на авторските права.

Според Член 39 - 44 ОД Законот за авторското право на Република Кореја, под надлежноста на Владата на Р. Кореја сите дела заштитени со авторски права преоѓаат во јавна сопственост 50 години по смртта на авторот (ако има повеќе од еден, тогаш последниот починат автор) или пак 50 години по издавањето ако истото се извршило во име на организација.

За аудиоснимки и емитувања, рокот на заштита на авторските права завршува 50 години по создавањето на делото. Според Глава IV, Оддел 5 од Законот за авторското право:

Периодот на заштита на сродните права важи од следниот ден и важи во рок од 50 години од истиот датум, наредната година:

  1. За сценски изведби, кога се одвива претставата;
  2. За фонограми, кога се прави првиот запис на звукот; и
  3. За емитувања, кога се врши пренос во етерот.

English | 한국어 | македонски | +/−

Flag of South Korea.svg

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-South Korea}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-South Korea}} instead!