Template:PD-Sweden-photo/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Public domain Оваа фотографија од Шведска е слободна за употреба во следниве два случаи:
  • Фотографски дела (fotografiska verk) - сликата е во јавна сопственост:
а) ако фотографот починал пред 1 јануари 1944, или
б) ако фотографот е непознат и не може да се дознае, а сликата е направена пред 1 јануари 1944.
  • Фотографски слики (fotografiska bilder) како слики од печатот - сликата е во јавна сопственост ако е направена пред 1 јануари 1969 (преодни регулативи од 1994).

Фотографот треба секогаш да се наведува (ако е познат).
Секогаш наведувајте информации за изворот.
Flag of Sweden.svg

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон директно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-Sweden-photo}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-Sweden-photo}} instead!