Template:PD-Thailand/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Public domain
Оваа слика или медиумска податотека е во јавна сопственост во Тајланд бидејќи авторските права на неа се истечени. Согласно Глава 1, Оддел 2-4 од Законот за авторското право, BE 2537 (1994) (амгл. превод), во јавна сопственост се сите дела што задоволуваат еден од следниве критериуми:
  1. Ова е фотографско дело, аудиовизуелен запис, филм, звучна снимка или пренос и навршиле барем 50 од неговото прво објавување.
  2. Оваа дело е творба на применета уметност и навршиле барем 25 години од нејзиното прво објавување.
  3. Ова е дело на псевдонимен или анонимен автор и навршиле барем 50 од неговото прво објавување.
  4. Ова е дело поинакво од гореопишаното и неговиот последен автор починал барем пред 50 години.
  5. Авторот на делото е непознат, е правно лице, или починал пред неговото објавување, и навршиле барем 50 од неговото прво објавување.
За подигачите: Неведувајте од кој вид е делото, кога е прв пат објавено/создадено и други корисни податоци.

English | македонски | ไทย | 中文(简体)‎ | +/−

Flag of Thailand
НАПОМЕНА: Не користете ја предлошкава непосредно!! Ова е само превод. Место неа, користете {{PD-Thailand}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-Thailand}} instead!