Template:PD-old-50/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Public domain Ова дело е во јавна сопственост во САД и изворната земја. Во највеќето случаи ова значи дека авторските права истекле согласно законот во изворната земја и или е објавено пред 1 јануари 1923 или пак авторските права се истечени според американските закони. Авторските права се истечени и во оние земји каде авторското право важи додека е жив авторот плус 50 години или пократко.
За подигачот: наведете релевантни информации за објавување и авторство.
За неамерикански дела: препорачуваме да приложите и ознака за земја.
Dialog-warning.svg
Имајте предвид дека земјите во земјите кајшто не се применува правилото на пократок рок, ова дело може да не биде во јавна сопственост (ова особено важи за Германија, Мексико и Швајцарија). Создавачот на делото и годината на создавање се од суштинско значење и мора да се наведат. Повеќе информации на „Википедија:Јавна сопственост“ и „Википедија:Авторски права“.

беларуская (тарашкевіца)‎ | dansk | English | italiano | 日本語 | 한국어 | македонски | polski | slovenščina | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-old-50}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-old-50}} instead!