Template:PD/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Оваа податотека е предадена во јавна сопственост од страна на праводржецот, правата се истечени, или пак не подлежи на нив. Ова важи за целиот свет.
Напомена: Оваа ознака е исфрлена од употреба, и доколку ја поставите по понеделник, 10 октомври 2008, сликата ќе биде означена како {{nsd}} или {{npd}} и ќе биде избришана во рок од 7 дена.
  • {{PD-old}} (за дела со истечени авторски права, каде авторот е починат веќе 70 години),
  • {{PD-Art}} (за фотографии на стари уметнички слики и за уметнички дела со истечени авторски права),
  • {{PD-ineligible}} (за тривијални дела),
  • {{PD-USGov}} (за дела на сојузната влада на САД),
  • {{PD-self}} (ако нејзиниот подигач и создавач ги предава правата),
  • {{PD-user|корисник}} (ако друг корисник ги предал неговите права), или {{Copyrighted free use}}.
    • користете {{PD-user-w|код на проектот|име на проектот|корисничко име}} за корисници што немаат сметка на Ризницата.
  • {{PD-author|Име на авторот}} - за дела кои се предаваат во јавна сопственост од страна на лица што не се корисници на Викимедија.
  • Ако делото е во јавна сопственост од некоја друга причина, погледајте ја страницата за ознаки или користете {{PD-because|причина}}.

العربية | български | čeština | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | English | español | فارسی | français | galego | हिन्दी | magyar | italiano | 日本語 | македонски | Nederlands | norsk nynorsk | norsk | occitan | polski | português | português do Brasil | русский | sicilianu | slovenčina | slovenščina | српски / srpski | 中文 | 中文(简体)‎ | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD}} instead!