Template:Please tag images/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

català  čeština  dansk  Deutsch  English  español  Esperanto  français  galego  italiano  lietuvių  magyar  Nederlands  norsk bokmål  português  polski  sicilianu  slovenčina  slovenščina  suomi  Tiếng Việt  Ελληνικά  македонски  русский  українська  հայերեն  한국어  日本語  中文(简体)  中文(繁體)  עברית  فارسی  +/−


Ви благодариме за придонесените слики на Ризницата. Имајте предвид дека сликите и останатите податотеки на Ризницата мора да бидат под слободна лиценца и треба да бидат од некаква полза за проектите на Викимедија. За да им овозможите на другите да ги користат вашите податотеки, ќе мора да додадете некои информации на описната страница. Најважно :
  • Опишете во една кратка реченица што означува сликата. (Што е она што е прикажано на неа?)
  • Наведете го авторот и годината/датумот на создавање. Ако е ваше дело, тогаш изјавете го тоа со зборови. Ако е од некој друг корисник на Викимедија, ставете врска до неговата локална корисничка страница. Најдобро е да ја користите алатката CommonsHelper.
  • Ако податотеката не е ваше сопствено дело, тогаш наведете го изворот од кајшто сте ја презеле.
  • Ставете ознака за авторски права - сликите без соодветни ознаки ќе бидат избришани.
  • Ставете ја сликата во една или повеќе галериски страници и/или соодветни категории, за другите да можат лесно да ја пронајдат. За да дознаете каде сè припаѓа една слика, можете да се послужите со алатката CommonsSense.

Ако податотеката сте презеле од друго вики, тогаш ископирајте ги сите информации наведени таму и наведете кој ја подигнал на тоа вики. За таа цел користете ја алатката CommonsHelper.

За внесување на информации на описната страница се препорачува да го користите шаблоннот Template:Information. Погледајте го разговорот за тој шаблон а да дознаете повеќе за неговата примена.

Можете да ја уредувате описната страница и така да го менувате текстот. Описот на податотеката не се менува со подигање на нова верзија на истата.

Наведувајте што е можно повеќе информации. Доколку недостасуваат доволно информации може да се случи податотеката да треба да се избрише. За повеќе информации, проследете го водичот Commons:Први чекори. Ако ви треба помош или имате некакви прашања, слободно поставете ги Страницата за помош.

Ви благодариме
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Please tag images}} instead.