Template:Potd/2008-11-15 (mk)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Воденицата Солние во фабриката за чоколади Мение во Ноазел, Франција. Изградена 1872 година, првата зграда во светот со видлива метална конструкција, позната и по фасадата украсена со керамички плочки.

This is the Macedonian translation of the Picture of the day description page from .

Воденицата Солние во фабриката за чоколади Мение во Ноазел, Франција. Изградена 1872 година, првата зграда во светот со видлива метална конструкција, позната и по фасадата украсена со керамички плочки.

Descriptions in other languages:

Potd/2008-11-15 (af) Potd/2008-11-15 (bg) Potd/2008-11-15 (cs)
Potd/2008-11-15 (da) Potd/2008-11-15 (de) Potd/2008-11-15 (en)
Potd/2008-11-15 (es) Potd/2008-11-15 (fr) Potd/2008-11-15 (hu)
Potd/2008-11-15 (is) Potd/2008-11-15 (it) Potd/2008-11-15 (mk)
Potd/2008-11-15 (nl) Potd/2008-11-15 (pam) Potd/2008-11-15 (pt)
Potd/2008-11-15 (ru) Potd/2008-11-15 (uk) Potd/2008-11-15 (zh-hans)
Potd/2008-11-15 (zh-hant)