Template:Potd/2008-12-09 (mk)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Женски цветен пајак (Misumena vatia) уловува пчела. Пајаците обично го вбризгуваат отровот во тилот на жртвата, каде што се сконцентрирани нервите. Забележете како пајакот совршено ја имитира бојата на цветот, кој е жолта камилица (Anthemis tinctoria).

This is the Macedonian translation of the Picture of the day description page from .

Женски цветен пајак (Misumena vatia) уловува пчела. Пајаците обично го вбризгуваат отровот во тилот на жртвата, каде што се сконцентрирани нервите. Забележете како пајакот совршено ја имитира бојата на цветот, кој е жолта камилица (Anthemis tinctoria).

Descriptions in other languages: