Template:Potd/2008-12-26 (mk)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
„Теспис“, првата (денес незачувана) соработка помеѓу В. С. Гилберт и Артур Саливан, за прв пат прикажана на 26 декември, 1871. Како божиќна претстава, не е очекувала да трае, но останала заради трајната популарност на нивните други соработки, како „Бродот Пинафорте“ и „Пензанските пирати“. Започнувајќи со доцниот XX век, реконструирањето на „Теспис“ расте сѐ повеќе во популарност.

This is the Macedonian translation of the Picture of the day description page from .

„Теспис“, првата (денес незачувана) соработка помеѓу В. С. Гилберт и Артур Саливан, за прв пат прикажана на 26 декември, 1871. Како божиќна претстава, не е очекувала да трае, но останала заради трајната популарност на нивните други соработки, како „Бродот Пинафорте“ и „Пензанските пирати“. Започнувајќи со доцниот XX век, реконструирањето на „Теспис“ расте сѐ повеќе во популарност.

Descriptions in other languages: