Template:Potd/2009-04-24 (mk)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Фолкландските Острови се архипелаг Јужниот Атлантски Океан, околу 480 km од крајбрежјето на Аргентина. Архипелагот се состои од два главни острова - Источен Фолкланд и Западен Фолкланд, како и 700 помали острови. Главен и најголем град е Стенли, кој се наоѓа на островот Источен Фолкланд. Фолкландските Острови уживаат самоуправа како прекуморска територија на Обединетото Кралство.

This is the Macedonian translation of the Picture of the day description page from .

Фолкландските Острови се архипелаг Јужниот Атлантски Океан, околу 480 km од крајбрежјето на Аргентина. Архипелагот се состои од два главни острова - Источен Фолкланд и Западен Фолкланд, како и 700 помали острови. Главен и најголем град е Стенли, кој се наоѓа на островот Источен Фолкланд. Фолкландските Острови уживаат самоуправа како прекуморска територија на Обединетото Кралство.

Descriptions in other languages: