Template:Potd/2009-04-26 (mk)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Фотографија на космонаутот Бил Андерс од Аполо 8 направена на 24 декември, 1968, на која Земјата привидно „изгрева“ над површината на Месечината. Овој феномен е видлив само за оној кој орбитира околу Месечината. Бидеќи Месечината се врти рамномерно со вртењето на Земјата (т.е. истата страна на Месечината секогаш гледа во истата страна на Земјата), неможно е од самата површина на Месечината да се види изгрев на Земјата.

This is the Macedonian translation of the Picture of the day description page from .

Фотографија на космонаутот Бил Андерс од Аполо 8 направена на 24 декември, 1968, на која Земјата привидно „изгрева“ над површината на Месечината. Овој феномен е видлив само за оној кој орбитира околу Месечината. Бидеќи Месечината се врти рамномерно со вртењето на Земјата (т.е. истата страна на Месечината секогаш гледа во истата страна на Земјата), неможно е од самата површина на Месечината да се види изгрев на Земјата.

Descriptions in other languages:

Potd/2009-04-26 (ar) Potd/2009-04-26 (cs) Potd/2009-04-26 (da)
Potd/2009-04-26 (de) Potd/2009-04-26 (en) Potd/2009-04-26 (es)
Potd/2009-04-26 (fa) Potd/2009-04-26 (fr) Potd/2009-04-26 (he)
Potd/2009-04-26 (hu) Potd/2009-04-26 (it) Potd/2009-04-26 (ko)
Potd/2009-04-26 (mk) Potd/2009-04-26 (nl) Potd/2009-04-26 (pam)
Potd/2009-04-26 (pl) Potd/2009-04-26 (pt) Potd/2009-04-26 (ro)
Potd/2009-04-26 (ru) Potd/2009-04-26 (zh-hans) Potd/2009-04-26 (zh-hant)