Template:Potd/2009-12-04 (mk)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Булеварот ди Тампл во Париз на дагеротип, 1838 г. Ова е првата фотографија на која е прикажан човек. Булеварот бил многу прометен, но бидејќи осветливањето траело 10 минути, сообраќајот бил сепак пребрз за да се појави на сликата. Исклучок од ова е човекот долу-лево, кој се гледа бидејќи стоел мирно доволно време додека му ги чистеле чевлите.

This is the Macedonian translation of the Picture of the day description page from .

Булеварот ди Тампл во Париз на дагеротип, 1838 г. Ова е првата фотографија на која е прикажан човек. Булеварот бил многу прометен, но бидејќи осветливањето траело 10 минути, сообраќајот бил сепак пребрз за да се појави на сликата. Исклучок од ова е човекот долу-лево, кој се гледа бидејќи стоел мирно доволно време додека му ги чистеле чевлите.

Descriptions in other languages:

Potd/2009-12-04 (af) Potd/2009-12-04 (bn) Potd/2009-12-04 (bs)
Potd/2009-12-04 (cs) Potd/2009-12-04 (da) Potd/2009-12-04 (de)
Potd/2009-12-04 (en) Potd/2009-12-04 (eo) Potd/2009-12-04 (es)
Potd/2009-12-04 (fr) Potd/2009-12-04 (hu) Potd/2009-12-04 (it)
Potd/2009-12-04 (mk) Potd/2009-12-04 (nl) Potd/2009-12-04 (pam)
Potd/2009-12-04 (pl) Potd/2009-12-04 (pt) Potd/2009-12-04 (ru)
Potd/2009-12-04 (uk) Potd/2009-12-04 (zh-hans) Potd/2009-12-04 (zh-hant)