Template:Potd/2009-12-08 (mk)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Толпа родољуби крај булеварот на Елисејските Полиња ги посматра слободните француски тенкови и полугасеничари од Втората Оклопна дивизија на генералот Леклерк како поминува низ Триумфалната порта, по ослободувањето на Париз на 26 август 1944 г.

This is the Macedonian translation of the Picture of the day description page from .

Толпа родољуби крај булеварот на Елисејските Полиња ги посматра слободните француски тенкови и полугасеничари од Втората Оклопна дивизија на генералот Леклерк како поминува низ Триумфалната порта, по ослободувањето на Париз на 26 август 1944 г.

Descriptions in other languages: