Template:Provide better quality/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Deutsch | English | Español | Suomi | Français | עברית | Magyar | 日本語 | Македонски | Nederlands | Polski | Português | Svenska | Українська | +/−


Благодариме што ја подигнавте сликата [[:{{{1}}}]]. Иако сите подигнувања се корисни, дали сте во можност да подигнете поквалитетна верзија на истата, или пак слична, содржина? Во многу случаи најкорисната верзија за употреба е онаа со најголеми можни димензии и највисока можна резолуција. (МедијаВики има функција за автоматско средување на големината, така што нема потреба за повеќе верзии на истата слика со различни големини, корисниците можат да одберат било која големина, и самиот програм веднаш автоматски ќе ја направи и кешира потребната резолуција.)

Доколку сте во можност да ја подигнете истата слика {{{1}}} со поголема резолуција (или снимка со повисока битова брзина, и тн.), подигнете ја врз првичната, па така корисниците ќе ја добијат новата поквалитетна верзија без понатаму да се мачите. Но доколку содржината е слична, најдобро е да изберете поинаков назив на сликата, бидејќи постоечката податотека можеби веќе се користи некаде каде некој нејзин аспект е од клучно значење за нејзината употреба. Во тој случај, би било од навистина многу голема помош доколку можете кај старата слика да ставите врска кон новата верзија и обратно.

Уште еднаш, навистина ви благодариме за вашите придонеси, кои многу ги цениме.
НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{Provide better quality}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Provide better quality}} instead!