Template:TemplateDataInfo/i18n/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Template:TemplateDataInfo/i18n and the translation is 92% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Template:TemplateDataInfo/i18n and have to be approved by a translation administrator.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
العربية • ‎অসমীয়া • ‎বাংলা • ‎čeština • ‎Deutsch • ‎English • ‎français • ‎magyar • ‎italiano • ‎日本語 • ‎македонски • ‎occitan • ‎polski • ‎português • ‎русский • ‎svenska • ‎Türkçe • ‎українська
<templatedata>JSON</templatedata> ./. {{TemplateBox}}
TemplateData

Шаблонските податоци (TemplateData) е начин на складирање на информациите за шаблонските параметри (описот за нив и целиот шаблон) како за читатели, така и за машини. Се користи во Визуелениот уредник и можеби други алатки како Помошникот за подигање.


Постоечка шаблонска документација
На Ризницата има препорака се се користи {{TemplateBox}} со useTemplateData=1 или useTemplateData=only во потстраницата /doc subpage и да е превметне во шаблонот со {{Documentation}}. Ако е потребно, околу аргументите се ставаат ознаките „<nowiki>“ за да се избегне проширување на шаблоните.

Новосоздадена шаблонска документација и увози

Друга можност, особено за увезени шаблони или корисници што имаат искуство со JSON е да се ставаат ознаки „<templatedata>“ во викитекстот на шаблоните.

Расправа
На оваа тема тече расправа. Слободно коментирајте ако сте искусни на еден или друг начин, ако ви дозволува времето и ако сакате да го споделите вашето мислење или да дадете предлог.


Помош за Шаблонските податоци на ВикипедијаПосебни информации за Ризницата

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{TemplateDataInfo}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{TemplateDataInfo}} instead!