Macedonian subtitles for clip: File:Great Feeling.ogv

Jump to: navigation, search
1
00:00:00,905 --> 00:00:03,204
Ааа, не, немам суперсили.

2
00:00:03,204 --> 00:00:05,990
Воопшто немам.

3
00:00:05,990 --> 00:00:08,034
Сосема можете и вие.

4
00:00:08,359 --> 00:00:10,216
Го стиснав копчето,

5
00:00:10,216 --> 00:00:12,654
го зачував текстот,

6
00:00:12,654 --> 00:00:14,048
Ехааа!

7
00:00:14,048 --> 00:00:16,509
И беше... возбудливо.

8
00:00:16,509 --> 00:00:18,041
Штотуку ја променив Википедија,

9
00:00:18,041 --> 00:00:20,990
дадов свој придонес.

10
00:00:20,990 --> 00:00:23,150
Прочитав напис во „Guardian“

11
00:00:23,150 --> 00:00:25,704
за една интернет-енциклопедија

12
00:00:25,704 --> 00:00:27,538
каде секој може да придонесува

13
00:00:27,538 --> 00:00:28,955
и си реков: „Еј!“

14
00:00:28,955 --> 00:00:31,277
„Тогаш можам и јас да придонесувам!“

15
00:00:31,277 --> 00:00:32,693
Дојдов, уредив

16
00:00:32,693 --> 00:00:34,388
и мислам дека се навлеков.

17
00:00:34,388 --> 00:00:36,153
Не ме плаќаат

18
00:00:36,153 --> 00:00:37,593
Туку чисто, знаете,

19
00:00:37,593 --> 00:00:39,543
занимација во слободно време.

20
00:00:39,543 --> 00:00:42,004
Може да почнете поради некоја идеја,

21
00:00:42,004 --> 00:00:43,235
поради некое ваше убедување,

22
00:00:43,235 --> 00:00:45,069
но добивате пријатели,

23
00:00:45,069 --> 00:00:46,834
добивате вљубеници,

24
00:00:46,834 --> 00:00:49,528
добивате прекрасни разговори,

25
00:00:49,528 --> 00:00:50,642
добивате нови идеи,

26
00:00:50,642 --> 00:00:52,616
и нови книги што ќе ги пишувате...

27
00:00:52,616 --> 00:00:54,404
Не ја пишувате статијата сами.

28
00:00:54,404 --> 00:00:55,843
Пишувате делче,

29
00:00:55,843 --> 00:00:56,772
и некој друг вели:

30
00:00:56,772 --> 00:00:57,817
„Јас имам уште!“

31
00:00:57,817 --> 00:00:58,955
и заедно ќе создадете

32
00:00:58,955 --> 00:01:01,068
статии од повеќе страници,

33
00:01:01,068 --> 00:01:02,322
што инаку не можете да ги направите сами.

34
00:01:02,322 --> 00:01:03,808
Тогаш следи успех.

35
00:01:03,808 --> 00:01:06,618
И секојпат си велите: „Еве, направив нешто успешно.“

36
00:01:06,618 --> 00:01:08,220
и ова е феноменално.

37
00:01:08,220 --> 00:01:08,893
Ова е супер,

38
00:01:08,893 --> 00:01:11,447
бидејќи уредувањето дава одлично чувство.

39
00:01:11,447 --> 00:01:12,655
Секој пат кога уредувате.

40
00:01:12,655 --> 00:01:13,676
Морам да кажам,

41
00:01:13,676 --> 00:01:14,954
кога прочитав за Википедија,

42
00:01:14,954 --> 00:01:15,557
Решив

43
00:01:15,557 --> 00:01:17,926
„Можеби овде ќе се вклопам“

44
00:01:17,926 --> 00:01:19,365
И се вклопив.