MediaWiki:UploadFormLicenseHelp/roownwork

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

Licenţa: Alegeţi licenţa sub care doriţi să publicaţi fişierul la Commons. Commons acceptă doar fişiere media eliberate explicit sub o licenţă liberă, sau care se află în domeniul public. De aceea, trebuie fie să eliberaţi fişierul dumneavoastră sub o licenţă liberă, fie să renunţaţi la drepturile de autor eliberându-l în domeniul public. În orice caz, oricine va putea folosi şi redistribui fişierul sau versiuni modificate ale lui în orice scop legal (inclusiv comercial) în orice fel.

  • Dacă eliberaţi fişierul în domeniul public, înseamnă că renunţaţi complet la drepturile de autor şi la orice alte drepturi asupra lui. Utilizatorii fişierului nu sunt obligaţi nici măcar să spună de unde a provenit sau să vă menţioneze numele.
  • Licenţele libere vă oferă puţin mai mult control:

În toate aceste cazuri, vedeţi textul original şi complet al licenţei pentru termenii şi condiţiile exacte impuse de aceste licenţe. Cele de mai sus sunt doar nişte foarte scurte sumare. Mai multe informaţii vă sunt disponibile pe pagina noastră despre licenţiere.

Dacă fişierul este o imagine a unei lucrări de artă sub incidenţa dreptului de autor, vă rugăm să precizaţi în descriere de ce imaginea realizată de dumneavoastră nu se supune drepturilor de autor ale lucrării de artă prezentate. Pentru mai multe informaţii, verificaţi cazuri de utilizare ale imaginilor.

În orice caz, dumneavoastră rămâneţi deţinătorul drepturilor de autor ale lucrării dumneavoastră, şi aveţi în continuare libertatea să o oferiţi cu licenţă oricui în orice alte condiţii, sau să încercaţi să exploataţi lucrarea comercial. Dar ţineţi cont că orice licenţă liberă este neexclusivă, nelimitată în timp şi, odată acordată, nu poate fi retrasă.