User:Andrei Stroe/Uploadtext/rofromgov

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Acest formular este doar pentru încărcarea de lucrări provenite dintr-o sursă guvernamentală. Pentru a încărca lucrări create de altcineva, vă rugăm să folosiţi un alt formular.

Unele ţări au legi prin care unele lucrări ale angajaţilor guvernului nu intră sub incidenţa dreptului de autor, oricine putându-le folosi; ele sunt, astfel, în domeniul public.

Imaginile de pe site-urile guvernelor şi agenţiilor guvernamentale nu sunt, totuşi, neapărat în domeniul public; căutaţi de fiecare dată notele de copyright.

Ţări:

  • Flag of the United States.svg Statele Unite:
    O lucrare a guvernului federal american este în domeniul public. Nu este cazul, însă, şi pentru guvernele statelor. Fiecare stat are propriile reglementări în această privinţă. Lista completă de formate aplicabile se găseşte la Commons:Copyright tags#United States.
  • Flag of Romania.svg România:
    Lucrările guvernului român sunt protejate de drepturile de autor. Singurele care nu sunt protejate conform legii româneşti a dreptului de autor sunt simbolurile (sigiliul, stema, steagul) ţării, subdiviziunilor teritoriale şi ale organizaţiilor ce ţin de administraţia publică locală, precum şi mijloacele de plată (designul bancnotelor, de exemplu).

Când încărcaţi o lucrare guvernamentală, puneţi întotdeauna o legătură către pagina web de unde provine sau explicaţi cum aţi găsit şi aţi identificat lucrarea. Dacă nu se poate confirma faptul că este creat de guvern, cel mai probabil aceste fişiere vor fi şterse.