User:Brest/POTD caption/2009/02

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

|1=Главна артилериска купола на боен брод од класата „Ајова“
|2=Панорама на Менхетен и Њујорк во 1873 г.
|3=Градското собрание (ратхаус) во Вердау, Германија
|4=Фотохромна слика на предниот дел на замокот Нојшванштајн во Баварија, Германија направена само десет години по неговата изградба
|5=Карирана пеперутка-дебелоглавка (Carterocephalus palaemon)
|6=Терји Скибенес од групата Тир на фестивалот Металманија 2007
|7=Гепард (Acinonyx jubatus)
|8=Hygieia fountain in the city hall courtyard, Hamburg, Germany
|9=Оса-копач (Ectemnius lapidarius)
|10=Шема на подводна вулканска ерупција
|11=Панорама на површински коп во рудникот Гарцвајлер, Германија
|12=Мува од видот Thricops semicinereus на полско лутиче (Ranunculus acris)
|13=Tufted Duck (Aythya fuligula)
|14=Fighting giraffes (Giraffa camelopardalis) in Ithala Game Reserve, Northern KwaZulu Natal, South Africa
|15=Куполата на кампусот на Мичигенскиот технолошки институт на слика со високодинамичен дијапазон (HDR).
|16=Пеперутка Кардинал (Argynnis pandora) на магарешки трн (Onopordum acanthium) во Тасос, Грција
|17=Тетонските Планини и реката Снејк (1942). Национален парк Гранд Тетон, Вајоминг, САД
|18=Катедралата Сен-Жист и Сен-Пастер во Нарбона, јужна Франција
|19=Панорама од 120 фотографии направена со стереографска проекција
|20=Шематски приказ на реморкер
|21=Мостот Тауербриџ во Лондон на самрак
|22=Два златести гекона (Phelsuma laticauda) во борба на бананино дрво во Сен-Дени, Реинион
|23=Алегорија на војната и правото. Таванска фреска во Националната библиотека во Виена.
|24=Водопадот Џонатанс Ран во Охајопајлскиот парк во Пенсилванија, САД
|25=Плазмина лампа
|26=Јавната сообраќајна мрежа на Минхен
|27=Сива патка (Anas strepera) - Хамбер Беј Парк во Торонто, Канада
|28=Мува-танчерка (Empis livida)
|29=Template:Potd/2009-02-29 (en)
|30=Template:Potd/2009-02-30 (en)
|31=Template:Potd/2009-02-31 (en)