User:MartinStevens

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Biografie[edit]

Geboren (1951) en opgegroeid in Hilversum, Nederland. Nu woonachtig in Kortenhoef, gemeente Wijdemeren.

NJN[edit]

Van '64 - '74 lid geweest van de NJN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie, wat mijn verdere leven gevormd heeft. Sinds 1975 getrouwd met Marlies Huijzer, ontmoet bij de KJN, de Katholieke Jeugdbond voor Natuurstudie.

Fotografie[edit]

In de jaren '70 opleiding voor fotograaf gedaan omdat een vestigingsdiploma nog vereist was. Toen ik klaar was, was dat niet meer nodig, kon iedereen zich fotograaf noemen en als zodanig vestigen. Een foto opleiding wil nog niet zeggen dat je een goede fotograaf bent. Je weet wel de achtergronden van beeldvorming en de techniek, zoals het zelf kunnen maken van je zwart-wit ontwikkelaar... Iets wat je dus niet (nooit meer) nodig hebt, maar wel interessant.

Natuur en Milieu[edit]

Actief geweest in de jaren '70 voor een kerngroep van Milieudefensie en actief lid geworden van diverse natuurorganisaties zoals de KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging)en Vereniging Natuurmonumenten. Werkzaam in de fotobranche (handel en fotografie)tot eind '79 en in 1980 in dienst getreden bij Natuurmonumenten als beheerder van het toenmalige bezoekerscentrum Corversbos in Hilversum. Van 1995 tot 2010 werkzaam op het hoofdkantoor van Natuurmonumenten als beheerder en digitaliseerder van het fotoarchief, beeldzoeker, beeldredacteur en drukwerkbegeleider.

Hier ben ik nu mee bezig[edit]

Fotografie[edit]

Vanaf 1998 eigen bedrijf samen met Marlies Huijzer onder de naam Wolverlei Tekst en Beeld VOF waar Marlies staat voor de educatieve en andere teksten, redactiewerk en ontwikkeling van lesmateriaal voor alle grote educatieve uitgeverijen en Martin voor de fotografie van vooral natuur en landschap maar ook veel architectuur, reizen en panoramafotografie.

Ecologie[edit]

Ik heb redelijk wat kennis van de Nederlandse flora en fauna maar ben nergens 100% expert in.In de loop der jaren veel kennis opgedaan van natuurbeheer en ecologische verbanden. Natuurbeheer vanwege mijn werkzaamheden als voorlichter bij Natuurmonumenten en ecologie vanwege mijn grote voorkeur voor details in het landschap. De verbanden binnen het landschap en de planten en dieren daarin voorkomen zijn de basis van de gebiedsecologie.

Onderzoek[edit]

Voor diverse organisaties en bedrijven (waaronder Natuurmonumenten, Noord Hollands landschap, Goois Natuurreservaat, Econsultancy en Arcadis) heb ik inventarisaties en quick scans vooral mbt tot planten en vogels uitgevoerd en voer ik nog uit. Voor de laatste ontwikkelingen daaromtrent zie mijn pagina "Ecologisch onderzoek" op mijn site

Wat doe ik hier op Wikipedia[edit]

Ik hou me hier vooral bezig met planten en plaatsen.

Wat betreft planten ga ik nog ontbrekende pagina's van soorten maken voor het soortenproject en voeg eigen beeld toe aan pagina's waar nog geen afbeeldingen staan of waar ik een aanvulling kan doen.Verder voeg ik eigen beeld toe aan plaatsen en buurtschappen als er geen beeld toegevoegd is of als dat aanvullend is op het bestaande beeld en ik vul monumentenlijsten aan met beeld als dat ontbreekt.

Monumentaal pand in Kraabendijk
Gewoon zeepkruid, Sapponaria vulgaris