User talk:Alexandra Karadzhova

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Welcome to Wikimedia Commons, Alexandra Karadzhova!

-- Wikimedia Commons Welcome (talk) 17:49, 7 June 2016 (UTC)

Още два дни време за участие в „Уики обича Земята 2016 България“[edit]

Здравей!

Благодаря ти за няколкото качени от теб снимки в конкурса „Уики обича Земята 2016 България“ и ти напомням, че ако искаш да качиш още снимки, разполагаш с още два дни за тази цел. Радвам се, че хора като теб също дават своя принос за обогатяването на Уикипедия и за цялото свободно достъпно знание на български език! Приеми поздрави от мен и от талисмана на „Уики обича Земята“, малката кукумявка Уози!

Спири (беседа) 17:52, 28 June 2016 (UTC) (през MediaWiki message delivery (talk))

Поздравления за класиране в Топ 10 на „Уики обича Земята 2016“[edit]

Мъгливо и магично преди залез.jpg

Здравей, Alexandra Karadzhova!

Пиша ти с чудесната новина, че твоята снимка File:Мъгливо_и_магично_преди_залез.jpg беше избрана от националното жури на конкурса „Уики обича Земята 2016“ в Топ 10 и по-точно на девето място! Освен че снимката ти продължава към международния кръг на конкурса, където ще представя природната красота на България, това класиране ти носи и награда от 100 лева под формата на ваучер за книжарница или фотомагазин. Един от колегите ми организатори на конкурса ще се свърже с теб за допълнителни подробности за церемонията по награждаване, която ще се проведе на 1 октомври в Националния природонаучен музей при БАН в София.

Има и още една изненада: десетте снимки в конкурса ще минат през допълнителна селекция и в Съвета по маркоиздаване и една от тях ще бъде отпечатана като официална пощенска марка на Република България! Ще те държим в течение!

Отново: Поздравления за чудесното представяне и благодарности за участието във второто издание на фотоконкурса за енциклопедична фотография от българските защитени природни територии!

От името на организационния екип, Spiritia 14:22, 26 July 2016 (UTC)


P.S. Виж и новината в Блога на българската уикиобщност! :)

„Уики обича паметниците 2016“ започва! :)[edit]

Здравей!

Организационният екип на фотоконкурса „Уики обича паметниците“ те кани от 15 септември до 14 октомври да участваш на тазгодишното издание на конкурса и да помогнеш за съхраняването на културното наследство на България и илюстрирането на свободната енциклопедия Уикипедия. Изпратихме ти това писмо, тъй като знаем за твоята съпричастност към уикипедианската кауза от участието ти в някое от досегашните издания на състезанията „Уики обича паметниците“ или „Уики обича Земята“ през 2015 или 2016 година.

Отново търсим твоите снимки от културните паметници на България – манастири и църкви, възрожденска архитектура, автентични крепости, музеи и музейни експонати. И тази година няма ограничения на броя снимки, с които можеш да участваш в конкурса. 25, 50, 100 или повече – зависи от теб! Както всички фотографски конкурси в Уикимедия, най-важното условие е, че трябва да предоставиш снимките си под свободен лиценз, без водни знаци и други надписи с декларации за авторството върху тях. Още за правилата на конкурса можеш да прочетеш оттук.

Най-добрите 10 снимки, които журито класира от националния кръг на конкурса, ще продължат в международния кръг на „Уики обича паметниците“, където ще представят страната ни. А авторът на снимката-победител на международния кръг ще получи като награда участие на световната уики-конференция „Уикимания“, която ще се проведе през август 2017 година в Монреал, Канада.

Но по-важното е, че твоите снимки междувременно ще помогнат за илюстрирането на съществуващите статии в Уикипедия, а защо не и да вдъхновят написването на нови статии, свързани с българската култура и история! Благодарим ти предварително за всяка една твоя снимка, с която допринасяш към свободното познание!

Поздрави,

Екипът на „Уики обича паметниците“! (Доставено от MediaWiki message delivery (talk) 12:52, 18 September 2016 (UTC))

Фотоконкурсът „Уики обича Земята“ 2017 започва – очакваме те![edit]

„Уики обича Земята“ 2017 започва!

Здравей, Alexandra Karadzhova

получаваш това писмо, тъй като миналата година си участвал/а в изданията на „Уики обича Земята“ през 2015 или 2016 г. или „Уики обича паметниците“ 2015 или 2016. До края на този месец юни, те каним отново да участваш в тазгодишното фотосъстезание „Уики обича Земята 2017“.

Отново търсим твоите снимки от защитените природни обекти на България – национални и природни паркове, резервати, защитени местности и природни забележителности и отново това могат да са както пейзажи, така и снимани в близък план животни и растения. Специален акцент тази година поставяме на снимките на балканските и българските еднемични растителни видове. Отново няма ограничения за броя снимки, с които можеш да участваш в конкурса и можеш да използваш същата регистрация в Общомедия като миналогодишната. Не е нужно и снимките да са правени през този един месец – можеш да разгледаш архивите си и да споделиш снимки и от минали години и сезони. Единственото условие на конкурса е да отдадеш снимките си под свободен лиценз и без водни знаци и други надписи с декларации за авторството върху тях.

Авторите на първите 10 класирани снимки ще продължат в международния кръг на „Уики обича Земята“ и ще представят страната ни. Някои от партньорите ни в конкурса ще предоставят награди – книги по география и екология. Междувременно, ако качиш над 25, 50 и 100 снимки, ще получиш съответно виртуална бронзова, сребърна и златна УОЗ-значка  ;)

Но най-важното за „Уики обича Земята“ е, че с дарените от теб снимки енциклопедичното знание, достъпно на български език, се разраства и подобрява, тъй като използваме снимките за илюстриране на съществуващи и създаване на нови статии в Уикипедия! Затова не се колебай, а участвай! :)

УОЗдрави,

Екипът на „Уики обича Земята“! MediaWiki message delivery (talk) 12:17, 1 June 2017 (UTC)