User talk:Arafi

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

leeg

Siegbruecke der A59[edit]

We wait 7 or 14 days only in more or less difficult cases. This case is quite simple: deletion of such images is out of commons scope; it means we never accept such requests. Read Wikipedia:Snowball clause and Wikipedia:Speedy keep to know why I don't wait 7 or 14 days in obvious cases.

Regards Julo 07:38, 11 April 2007 (UTC)

Postscriptum
My advice: ask the author to nominate some of these pictures for deletion. If he would request them for deletion himself, such request could be accepted. Julo 07:44, 11 April 2007 (UTC)

categories[edit]

Hi, could you clarify which Congo is being referred to in Category:Trains of Congo and other categories that you have created? I assume that it is the Democratic Republic of the Congo and not the Republic of the Congo, but that needs to be explicit in the name of the category, or at least there needs to be a description in the category. Thanks, BanyanTree 11:23, 17 May 2007 (UTC)

Steun?[edit]

Beste Arafi, een buitenlandse gebruiker zonder kennis dreigt alles op commons ivm België zomaar dooreen te gooien. Kan ik op je steun rekenen op Commons:Deletion_requests/2007/07/30#Category:Flemish_Region om deze onzinnige en vooral onhandelbare opsplitsing te verwijderen? Die gebruiker veroorzaakt veel problemen op wikimedia commons en nu dreigt hij ook belgië hier helemaal in de war te doen lopen door zomaar alles over twee of zelfs nog meer categorieën die hetzelfde inhouden te verdelen. Alvast bedankt? --Teeceematiek 11:24, 30 July 2007 (UTC)

Excuses om nogmaals te storen, maar dit is te gek om los te lopen. Commons:Deletion requests/Category:Walloon Region. Hoe kan deze man zo ongestoord anderen blijven opzadelen met het rechttrekken van deze onzin? --Teeceematiek 18:11, 1 August 2007 (UTC)

+ foto's station Roeselare en Waregem[edit]

--Foroa 15:04, 5 August 2007 (UTC)

Bedankt voor de melding. Je hoeft ook niet zoveel foto's te maken, hoor. Gewoon een mooie overzichtsfoto van het stationsgebouw, plus een foto van het perron, evt. een foto van een bijgebouwtje, is volgens mij al voldoende. De rest van de foto zal amper of niet gebruikt worden. Dan kunnen we die ruimte op Commons beter benutten voor andere foto's.
Als je graag foto's maakt van spoorwegstations, neem dan eens een kijkje op nl:Gebruiker:Arafi/Kladblok2 voor het lijstje van stationsartikels zonder foto (onder de lijst van foto's zonder stationsartikel). Mvg, Arafi 09:48, 6 August 2007 (UTC)
Misschien is het gemakkelijker om in je nl:Lijst_van_NMBS-stations tabel achter de stationsnaam een referentie naar de eventuele foto bij te voegen of zelfs een kleine thumbnail zoals op nl:Lijst_van_parochies_van_het_bisdom_Brugge. Dan heb je alles in één enkele lijst en moet je geen drie lijsten bijhouden. --Foroa 10:26, 6 August 2007 (UTC)

Wel, ik probeer een encyclopedische aanpak voor gebouwen en andere objecten, ik zie de commons dus niet alleen als illustratieboek. En een drie dimensioneel gebouw kan je niet vatten met twee foto's, tenzij het volledig symetrisch is. Van iedere reeks foto's probeer ik er zorg voor te dragen dat iedere kant van het gebouw er op staat met zijn nabije omgeving. Van iedere reeks zet ik al de foto's op een rij en kies er voor iedere hoek het beste beeld uit (ik drop gemiddeld 30 % van de foto's). Ik had mijn meeste twijfels betreffende de binnenkant van de gebouwen, maar bij nader inzicht denk ik dat dit binnen twintig jaar wel relevant zal blijken te zijn. En neen, ik ben niet verzot op stations, maar als iedereen een steentje bijdraagt, dan komen wij er wel. Maar vraag me vooral niet om weer te gaan naar een station omdat er een kant of beeld ontbreekt. En plaats op de commons lijkt mij totaal irrelevant: vooral de overhead, organisatie en cats zijn duur, niet de plaats (ongeveer 0,1 Eurocent per foto).

Je doet nogal veel werk om die verschillende categories te laten verdwijnen. Ik denk dat het eenvoudiger zou zijn om de desbetreffende images te recatten na een paar dagen (soms kan iemand een serietje aan het voorbereiden zijn) met als reden zoiets als: category with one or two pictures not justified (heb je een referentie voor die regel ? Nog nooit gezien) ...

En dan zal je zien dat die cat een of twee dagen later verdwenen is in all stilte ... En dan krijgt niet iedereen die deletion meldingen op zijn dak, hetgeen ik persoonlijk enerverend vind. --Foroa 10:16, 6 August 2007 (UTC)

Als iemand een serietje aan het voorbereiden is, hoeft die de cat pas aan te maken, op het moment dat er genoeg foto's zijn om een aparte cat op te starten. In de NL-wiki is er een regel (moet ik nog eens opzoeken), dat je voor 1 of 2 of 3 artikels geen subcat aanmaakt. Ik trek dat door naar de Commons. Twee foto's van hetzelfde onderwerp kunnen gerust in de grote cat "Train stations in Belgium" blijven staan. Waarom zou je een subcat aanmaken als er slechts 1 foto in die cat staat? Dan wordt het er ook niet overzichtelijker op. Mvg, Arafi 10:21, 6 August 2007 (UTC)
Hier verschillen wij ook van mening. De commons is geen encyclopedie maar een server voor media. In die context zijn de cats hier het snelste middel om media terug te vinden, vooral omdat de commons zoekfunctie allesbehalve is en op termijn hopeloos gaat worden. En voor mij is de snelste zoekmethode door middel van de cats en subcats, maar andere mensen verkiezen door een lijstje van foto's te gaan. Mijn aanpak is dat ieders methode tot de snelste resultaten leidt.
Zo heb ik geen enkel bezwaar tegen subcats met een enkele foto (ik beweer ook niet dat het hoeft): op die manier kan ik hem in een minimum van tijd terugvinden zonder door hele lijsten van trage thumbnails en slechte titels te moeten gaan. Als je alles met maar een of twee foto's in "buildings in ..." zwiert en die bevat honderden foto's, dan ga je ook niet vooruit, vooral met het gebrekkige sorteer systeem hier (zie category:churches in Belgium). Dit punt ga ik trouwens ook nog aankaarten op de globale discussie. Ik vind dat het laten overlopen van categoriën en dan dieper bijstructureren in veel gevallen een nodeloze tussenstap.
Het overkomt me ook soms, als ik een fotoreeks plan, dat ik 's avonds alvast categorieën voorbereid: ik heb er een hekel aan als ik rode linken zie verschijnen bij het laden. Bovendien is het zoeken/aanmaken naar/van juiste categoriën nogal tijdrovend, hetgeen je niet noodzakelijk wil doen tijdens het downloaden. Zo heb ik trouwens ook ontdekt dat lege categoriën verwijnen. Nothing is perfect. --Foroa 11:04, 6 August 2007 (UTC)
Na wat nadenken; ik heb al een aantal keren omzeggens lege cats gecreëerd. Als ik een standbeeld/memorial van een bekend iemand tegen kom, dan creëer ik meteen een cat omdat ik weet dat men die ooit eens tegen het lijf gaat lopen. Voorbeelden van dergelijke cats: James Ensor, Albrecht Rodenbach, Paul Delvaux, Yves Leterme, Karel Degucht, Hugo Verriest, Guido Gezelle, Jean Bart, Jacques Cartier. Van Jacques Cartier heb ik trouwens referenties in heel Frankrijk en Canada tegengekomen. Dit lijkt mij de meest efficiente oplossing omdat ik zie dat er op de commons in de eerste plaats cats komen, galleries pas veel later, hetgeen op de andere wiki's vermoedelijk in de omgekeerde volgorde gebeurt. --Foroa 12:01, 6 August 2007 (UTC)
Als je op Special:Contributions/LimoWreck op datum van 3 augustus kijkt kan je zien dat er nog meer mensen lege categories voorbereiden. --Foroa 07:49, 7 August 2007 (UTC)

Diesel locomotives of Germany[edit]

Hallo,

it is very nice that you attend to this category and create new subcategories, there are a lot of unsorted pictures. But would you please use correct names, e.g. DR Baureihe V 180 instead of only V 180 or DB Baureihe 218 instead of DB 218?

And I can see no further sense in the category tree (if I need it, I can use CategoryTree or the one integrated in the software), but it would be very helpful if you linked the german articles (for example [[de:DB Baureihe 218]]).

Regards, --MdE 20:42, 21 August 2007 (UTC)

Suggesties (categorie, resolutie en coordinaten)[edit]

Hallo Arafi. Ik zag dat je een Category:Cornus_alba pagina hebt gemaakt als een kopie van de pagina Cornus_alba. Een suggestie: als je weer zoiets doet lijkt het mij nuttig om ook de verwijzingen naar de Wiki's in verschillende talen en de namen in andere talen te kopieren.

Iets heel anders is dat ik zag dat veel foto's van jou zijn ge-upload met de zeer lage resolutie van 480x640 pixels terwijl met de Canon PowerShot A80 een resolutie van 2272 x 1704 mogelijk is. Een foto van slechts 480x640 op Wiki Commons heeft voor iemand die het beeld wil gebruiken weinig nut want bijvoorbeeld een kwaliteitsprint van 10 x 15 cm is niet mogelijk. Ik weet niet of je de foto inderdaad met de laagste resolutie hebt opgenomen of dat je de afbeelding hebt verkleind ten behoeve van het up-loaden naar Wiki Commons. In dat laatste geval stel ik voor om de beste foto's opnieuw te up-loaden maar dan met de volle resolutie.

Tenslotte zag ik dat je diverse interessante foto's hebt van gebouwen/monumenten. Wat mogelijk interessant is, is om de coordinaten er bij te zetten. Zelf gebruik ik Google Earth om de positie te bepalen. Een voorbeeld van mij is http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Overijse_gemeentehuis_1.jpg Groeten -Wouter 22:28, 5 October 2007 (UTC)

Forten rond Antwerpen[edit]

Waarde! Lof en dank voor uw tekenwerk in http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Forten_rond_Antwerpen.png maar toch ook een vraagje/suggestie: ontbreekt hierin niet het Noordkasteel? Ik meen me vaag te herinneren dat dit bedoeld was als eindpunt van de fortengordel langsheen de Militaire baan? Jan olieslagers (talk) 22:29, 28 October 2011 (UTC)

File:Canadees monument Heide.jpg[edit]

Commons-emblem-issue.svg File:Canadees monument Heide.jpg has been listed at Commons:Deletion requests so that the community can discuss whether it should be kept or not. We would appreciate it if you could go to voice your opinion about this at its entry.

If you created this file, please note that the fact that it has been proposed for deletion does not necessarily mean that we do not value your kind contribution. It simply means that one person believes that there is some specific problem with it, such as a copyright issue.
Please remember to respond to and – if appropriate – contradict the arguments supporting deletion. Arguments which focus on the nominator will not affect the result of the nomination. Thank you!


Afrikaans | العربية | বাংলা | Беларуская (тарашкевіца)‎ | Català | Čeština | Dansk | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | Zazaki | Ελληνικά | English | Esperanto | Español | Eesti | فارسی | Suomi | Français | Galego | עברית | Magyar | Bahasa Indonesia | Íslenska | Italiano | 日本語 | 한국어 | Македонски | മലയാളം | Plattdüütsch | Nederlands | Norsk nynorsk | Norsk bokmål | Occitan | Polski | Português | Português do Brasil | Română | Русский | Slovenčina | Slovenščina | Shqip | Српски / srpski | Svenska | Türkçe | українська | Tiếng Việt | 中文 | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

JuTa 12:12, 3 November 2012 (UTC)


العربية | Català | Deutsch | Deutsch (Sie-Form) | Eesti | English | Español | Français | Galego | Magyar | Italiano | Nederlands | Polski | Română | Svenska | ไทย | Українська | +/−

Thank you for participating in Wiki Loves Monuments 2013! Please help with this survey.

Dear Arafi,
Thank you for contributing to Wiki Loves Monuments 2013, and for sharing your pictures with the whole world! We would like to ask again a few minutes of your time.

Thanks to the participation of people like you, the contest gathered more than 365,000 pictures of cultural heritage objects from more than 50 countries around the world, becoming the largest photography competition to have ever taken place.

You can find all your pictures in your upload log, and are of course very welcome to keep uploading images and help develop Wikimedia Commons, even though you will not be able to win more prizes (just yet).

If you'd like to start editing relevant Wikipedia articles and share your knowledge with other people, please go to the Wikipedia Welcome page for more information, guidance, and help.

To make future contests even more successful than this year, we would like to invite you to share your experiences with us in a short survey. Please fill in this short survey in your own language, and help us learn what you liked and didn't like about Wiki Loves Monuments 2013.

Kind regards,
the Wiki Loves Monuments team

Wiki Loves Monuments logoالعربية | Català | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | English | Español | Eesti | Français | Magyar | Nederlands | Polski | Svenska | ไทย | +/−

Thank you for taking part in the Wiki Loves Monuments participants' survey!

Dear Arafi,

Thank you for taking part in the Wiki Loves Monuments participants' survey. Your answers will help us improve the organization of future photo contests!

In case you haven't filled in the questionnaire yet, you can still do so during the next 7 days.

And by the way: the winning pictures of this year's international contest have been announced. Enjoy!

Kind regards,
the Wiki Loves Monuments team

Wiki Loves Monuments logo

Wiki Loves Monuments 2016[edit]

Hallo Arafi,

In 2013 nam je deel aan de fotowedstrijd Wiki Loves Monuments. In België en Luxemburg wordt deze fotowedstrijd ook in 2016 gehouden. Wees welkom!

We organiseren ook vier fototochten in Gent, Mechelen, Antwerpen en Luik. Zie: http://www.wikilovesmonuments.be/w/index.php?title=Photo_tours_September_2016/nl&setlang=nl

We zien graag je foto's van monumenten verschijnen. Romaine 15:21, 10 September 2016 (UTC)