User talk:Gouwenaar

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

Bestanden aanmerken als violation[edit]

Beste Gouwenaar U heeft twee uploaded bestanden aangemerkt als copyright violation en deze zijn verwijderd. Als iemand met nog weinig ervaring ontneemt u me de mogelijkheid om missende informatie toe te voegen, andere moderators gebruiken de modus wel om uploaders die mogelijkheid te verschaffen, ik hoop niet dat u bij voorbaat uitgaat van kwaadwillendheid vwb inbreuken, zo lijkt het nameljjk, maar uitgaat van goede intenties van een beginnende wikipedia geinteresseerde die zeker nog hierin verder door wil gaan. Ik zal de bestanden opnieuw met de nodige licentie van de kunstenaar Dodog Soesano uploaden maar zoals eerder aangegeven zou het symphatieker, stimulerender en effectiever zijn de bestanden aan te merken als 'missende informatie' Alvast dank Thomas de Haan Thomasdehaan (talk) 22:29, 29 March 2016 (UTC)

Auteursrechtenschendingen worden altijd direct verwijderd na constatering. Overigens ben ik geen moderator. Deze nominatie is beoordeeld door een administrator Jcb en — nadat hij constateerde dat de nominatie terecht was — is de afbeelding direct door hem verwijderd. Gouwenaar (talk) 06:16, 30 March 2016 (UTC)
@Thomas de Haan, wij nemen bij auteursrechtenschendingen altijd het zekere voor het onzekere. Dat is nodig, omdat de juridische risico's die wij lopen als we dat niet doen dit project ernstig in gevaar kunnen brengen. Als je aanvullende informatie hebt waardoor de afbeelding toch niet zou hoeven worden verwijderd, dan kun je terugplaatsing aanvragen via COM:UDR. Jcb (talk) 15:15, 30 March 2016 (UTC)

Image Lorentzsluizen[edit]

Lorentzsluizen

Dear Gouwenaar, You probably already know, but your photograph of the Lorentzsluizen is used in the book Nobel op de kaart (van Calmthout/Reumer) p.98, with due ref. to Wikimedia Commons in the photo credits. Vysotsky (talk) 19:27, 12 June 2016 (UTC)

Vysotsky, thanks for the post, I did not know this yet. Neat that they have mentioned the source.Gouwenaar (talk) 19:50, 12 June 2016 (UTC)
Refs very small, last page, Wiki Commons only, but neatly done. Vysotsky (talk) 20:17, 12 June 2016 (UTC)
It's okay. Much more often there is nothing mentioned at all. Gouwenaar (talk) 20:33, 12 June 2016 (UTC)

C.A. van Woelderern.jpg en Twee vissersschepen aan de kade.jpg[edit]

Gisteren stuurde u een waarscuwing dat deze files verwijderd zouden worden. Er staat bij: binnenkort. Vandaag zag ik de berichtjes, maar constateerde ook dat de files reeds verwijderd zijn. Is wel heel erg 'binnenkort'. Graag had ik bij beide het sjabloon dat verwijst naar de toestemming willen toevoegen, is waarschijnlijk niet goed gegaan bij het uploaden. Is de verwijdering nog ongedaan te maken? Of moet ik ze opnieuw uploaden? D.A. Broers (talk) 09:49, 14 June 2016 (UTC)

Ik heb de afbeeldingen niet verwijderd, maar genomineerd voor verwijdering. Deze nominatie is beoordeeld door een administrator Jcb. Nadat hij constateerde dat de nominatie terecht was, is de afbeelding direct door hem verwijderd. Weet u overigens zeker dat de rechthebbenden van o.a. het materiaal van Rueter toestemming hebben gegeven voor hergebruik (ook commercieel) van zijn materiaal? Ik werd nl. benaderd met de vraag hoe het mogelijk was dat dit materiaal onder een vrije licentie verspreid werd via Wikimedia. Gouwenaar (talk) 10:06, 14 June 2016 (UTC)

Carl Klinkert[edit]

hallo Gouwenaar, De twee kleurenfoto's heb ik zelf gemaakt. Ik ben namelijk afgestudeerd op het werk van Klinkert aan de universiteit Leiden. En in het kader van mijn thesis heb ik deze foto's gemaakt. Ik zal dus als bron mijn naam eronder zetten. De 'Philipsfoto' zal ik verwijderen omdat ik niet weet hoe ik de eigenaar kan benaderen. De zwart/wit foto daar krijg ik van de weduwe van Klinkert een afstandsverklaring voor a.s. maandag. Die zal ik scannen in indienen. Ik neem aan dat dit probleem dan is opgelost? Met vriendelijke groet ieke van der Huijzen - ook uit Gouda

Dat je die kleurenfoto's gemaakt hebt is hier niet het punt. Het gaat hier om afbeeldingen van het werk van Klinkert, die in 1995 is overleden. Zijn werk blijft dus beschermd tot 1 januari 2066. Tot die tijd is de uitdrukkelijke toestemming vereist van zijn erfgenamen, ook voor commercieel hergebruik. Jij bent in dit geval niet de auteursrechthebbende, want daarvoor is een foto van een kunstwerk geen zelfstandig kunstwerk. Jij kunt dus ook geen licentie verlenen. Voor de zwart/wit foto heb je niet alleen de toestemming van de eigenaar voor nodig, maar ook van de desbetreffende fotograaf. Als zijn weduwe de maker is van die foto, dan dient ze dat uitdrukkelijk te verklaren, een afstandsverklaring is niet voldoende. Gouwenaar (talk) 18:24, 14 June 2016 (UTC)