User talk:Madboy74

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Kleeblattkreuz[edit]

Your rendition of the cross bottony or "cross button" is not quite right. The ends should resemble a trefoil. For example, see this example in the Ortenburger Wappenbuch: https://daten.digitale-sammlungen.de/bsb00001755/image_419 --Sigrdrifa01 (talk) 13:53, 25 August 2020 (UTC)

This image has been made for a book. The book writer needed that. He got me a source and I made it. I will ask him but I thing he won't change it. Madboy74 (talk) 05:48, 26 August 2020 (UTC)

Albrecht Dürer[edit]

Wapen van Albrecht Duerer.jpg

(EN) If you ever have the time, could you perhaps try your hand at the Coat of Arms of Albrecht Dürer? His family was originally Hungarian (Ajtósi -> Dürer), so it fits into your repertoire. Colours: 1 & 2.
(HU - Google Translate) Ha valaha is az idő, lehet, talán próbálja meg a kezét a címere Albrecht Dürer? Családja eredetileg magyar (Ajtósi -> Dürer), így illeszkedik a repertoár. Színek: 1 & 2.
Lemmens, Tom (talk) 11:51, 16 October 2013 (UTC)

Hi,
I know this coat of arms. Not easy, but I will do it.
Bye: Madboy74 (talk)
Köszönöm! Lemmens, Tom (talk) 15:22, 16 October 2013 (UTC)

A barnstar for you![edit]

Graphic Designer Barnstar Hires.png The Graphic Designer's Barnstar
Nagyon szépek a munkáid! :O Professor Oogway (talk) 21:15, 10 November 2014 (UTC)
Köszönöm szépen!

Címerek[edit]

Heló! Nagyon tetszenek a munkáid. És régóta keresem azt az embert aki ezeket a szépen kidolgozott régi címereket helyreállítva felteszi. :) Még egyszer gratulálok! Had kérdezzem meg tőled, hogy mivel készíted őket? Én személy szerint rajongok a heraldikáért, és szívesen kipróbálnám. :) Professor Oogway (talk)

Helló!
Köszönöm az elismerésedet, ki is teszem a felhasználói oldalamra. :)
Az Inkscape nevű programot használom. Linux alatt ez az egyetlen használható alternatíva, egy plusz ok mellette azon kívül, hogy jó kis program. Sajnos a stabil változat még a régi megjelenítési módot használja, ezért fájdalmasan lassú, viszont a fejlesztői változat már a Cairo-t használja, ami látványosan gyorsabb. Cserébe viszont tartalmaz időnként bosszantó hibákat és egyéb meglepetéseket.
Lesz még bőven címer, mert szedtem össze sok anyagot, csak előtte a régiekre nézek rá. Nagyjából egy hónapja új palettát vezettem be, és szeretném egységesíteni a munkáimat, ráadásul a régi nem túl szép képeket még átdolgozom. Tervben van még sok jelentős magyar nagyváros és megye címer is.


Üdv újra! Letöltöttem az Inkscape programot. Sajnos nem vagyok egy nagy számtech zseni. Magyar nyelvű... De nem igazán értem a működését. Bemásoltam egy relatív rossz minőségű címert. Ami még azért jól kivehető. Elkezdtem körberajzolni, de úgy nem az igazi. Kérhetnék valamilyen formába egy kis segítséget? Professor Oogway (talk)


Helló!
A Youtube tele van Inkscape oktató videóval, de elkészült egy kiváló magyar nyelvű könyv is, amit innen le is tölthetsz: http://inkscape.hu/letoltesek/
Sajnálatos módon vektorban rajzolni elég komplikált és sok tanulást igényel, de ha beletanulsz, hatékony programot birtokolhatsz - ingyen. Nincs mese, meg kell ismerni, másként elmaradnak az eredmények és nem fogsz boldogulni vele vagy feleslegesen sok idő alatt készítesz el egy munkát. A bitképet nem érdemes vektorossá konvertálni, mert abból jó ritkán sült még ki. Neki kell állni és akkurátusan az elejétől kidolgozni. Ez néha pokoli munka, de megéri. Néhány képem például két-három hét alatt készült el :)
Sok sikert! Ha kérdésed van megpróbálok segíteni, de én se vagyok prof még benne.
Üdv: Madboy74 (talk) 18:38, 12 November 2014 (UTC)

Nyitra vármegye[edit]

Helló! Fantasztikusan szépek a címereid. Sokakhoz hasonlóan én is egy kéréssel fordulok hozzád, ha időd engedi, el tudnád esetleg készíteni Nyitra vármegye címerének svg változatát is? Komárom vármegye.svg Komárom vármegyéét elkészítettem (bár ennek minősége elmarad a te címereid mögött), Nyitrával azonban nem boldogultam eddig. Itt vannak hozzá források: Nitra coatofarms.jpg, [1] és a címer egy kicsit eldegenerált változata a Erb Nitrianskeho samosprávneho kraja.jpg. Előre is köszönöm. Üdv, Poganyp (talk) 12:28, 15 January 2015 (UTC)

Helló!
Kösz az elismerést! Megoldjuk, mert már szedtem össze pár vármegyés anyagot és amúgy is hazudtam már egy Zemplén Vármegye címert, amit nagyon esedékes már megcsinálnom. Akkor egyben megrajzolom őket. Ha kész, jelzem. Esetleg cserében kérnék annyit, hogy egy szlovák nyelvű felhasználói oldalt is csinálnék, amiben erősen segítségre szorulok nyelvtudás híján.
Üdv: Madboy74 (talk) 13:16, 15 January 2015 (UTC)
Helló!
A szlovák fordítás nem jelent gondot, csak kérlek pontosítsd, hogy mi az elképzelésed.
Üdv: Poganyp (talk) 07:12, 17 January 2015 (UTC)
Helló!
„Jobb későn, mint soha!“ - tartja a mondás :)
Elkészült Nyitra vármegye címere Coa Hungary County Nyitra (history).svg és majd nemsokára Komáromé is követni fogja. Bocs a késésért, de kevés a szabadidőm.
Üdv: Madboy74 (talk) 13:38, 6 September 2015 (UTC)
Szia! Nagyon szép lett, köszönöm. Poganyp (talk) 22:09, 23 September 2015 (UTC)
A már meglévőt nem volna nehéz átalakítani, így adná magát a lehetőség, hogy megcsináljam belóle a jelenlegi Nyitra címert. Jó volna hozzá egy leírás, hogy korrekt legyen és ne tudjon senki belekötni a hitelességébe. Tudnál benne segíteni? Madboy74 (talk) 09:29, 24 September 2015 (UTC)
Nem tudom, hogy pontosan mire gondolsz? Nyitra városnák címerére? Ez itt található Nyitra. Ha a megye címerében nem vagy biztos, akkor utánanézve az alábbi leírásokat találtam. Meg kell jegyeznem, hogy ahogyan Pandula Attila is megemlíti a Turulban egyik cikkében a vármegyei címerek kutatása egy-két kivételtől eltekintve nagyon elhanyagolt terület. Én jómagam pedig nem vagyok heraldikus.
Nyitra vármegye: Kék mezejű pajzs zöld talaján egy barna kucsmás, vörös zekés, kék nadrágos, sárga csizmás kun harcos fekszik hanyatt, jobbjában ezüst nyílvesszővel, baljában barna íjjával védekezőn. Szent László király jobbra fordulva, talpig páncélban, a Szent Koronával a fején, jobbjával barna nyelű, ezüst csatabárdjával sújtásra emelve az elbukott kun harcosra tapos, baljával Magyarország címeres pajzsára támaszkodva. A teljes címerben a pajzs élén arany szegélyezésű, nyakékes, pántos tornasisak nyugszik háromlombos, ékköves, sisakkoronával, kék-arany és vörös-ezüst sisaktakarókkal. A nagycímerben ez az utóbbi részlet (színezés) nem helyes az eredeti ábra szerint, inkább így kellene kinéznie: [2]. Egy másik leírás szerint: A reneszánsz, csücskös talpú pajzs mezejében, páncélban Szent László király jobb lábát ráhelyezi a legyőzött, előtte fekvő „kun” (besenyő) testére, és a jobb kezében lévő csatabárdot sújtásra emeli. A király fején a magyar királyi korona látható, bal kezével, Magyarország címerével díszített csücskös talpú pajzsot tart, oldalán lovagi kardot visel. A címerkép összefüggésbe hozható Szent László legendájával, miszerint a király Nyitrán halt meg 1095-ben. A pajzson nyakékes, pántos sisak nyugszik, amit nyitott, rubinnal és zafírral kirakott levélkorona díszít. A címerpajzsot jobbról és balról egyaránt sisaktakaró díszíti. Véleményem alapján azonban úgy is maradhat, ahogyan eredetileg volt rajzolva a második leírásból, ami a MOL Magyar Kancelláriai Levéltár – Királyi Könyv, Liber Regius A 57 – 66. kötet – 744. p. és Kancelláriai iratok A 39 – 1838, 14.821. szám alatt található nem következik, hogy a zafír (kék) színezésnek arannyal kombinálva kell megjelennie.
Komárom vármegye címere esetében: Arany mezőben, zöld talajon talpig páncélba öltözött, vörös deréköves (ez az én címeremből is kimaradt), kék tollforgós vitéz, kivont kardját egy ágaskodva rátámadó fekete medvére emeli. A pajzson félig jobbra fordított, vörössel bélelt, arany nyakláncos, pántos tornasisakkal, azon háromlombos sisakkoronával, amelyből a pajzsbeli vitéz emelkedik ki karddal a kezében. Sisaktartói: kék-arany, vörös-ezüst. Bár ez elég kicsi kép, de itt látható, miről van szó: [3] Egy másik leírás: A csücskös talpú pajzs mezejében sík talajon páncélos vitéz a felemelt jobb kezében lévő karddal éppen lesújtani készül az őt megtámadó, hátsó lábaira álló medvére. A címerpajzsra féljobbra fordított, nyakékes, pántos sisakot helyeztek, amelynek igazgyöngyökkel, rubinnal és zafírral berakott, nyitott levélkoronájából a pajzs címerképével megegyező növekvő vitéz emelkedik ki, kardját felemelve. A címerpajzsot jobbról és balról egyaránt sisaktakaró díszíti. Remélem ez segít és valami ilyesmire gondoltál. Poganyp (talk) 22:32, 27 September 2015 (UTC)
Igazából erre gondoltam: Erb Nitrianskeho samosprávneho kraja.jpg Az általam készített Nyitra v.m. címert alakítanám át erre. A színek láthatóan markánsan különböznek és ahogy nézem, töröknek tűnik a legyőzött harcos is. Az sem kizárt, hogy a címer megrajzolójának a fantáziája lódult meg ás a címerleírás helyes, mert ilyen mifelénk is van az önkormányzati címerekkel. Ennek a leírását szerettem volna elkérni és az alapján megcsinálni az én verziómat, hogy ne köthessen bele senki. Azt mondjuk sejtem, hogy odaát nem a magyar címert fogják használni, szóval azt le kell majd cserélni a pajzsról, a képen láthatóra.
Köszönöm a részletes leírást! Az egyiket már be is raktam a képleírásba. Komáromé is nagyon jól jött, mert volt benne újdonság a részemre. Sajnos a pici kis címerekből elég nehéz kihámozni a lényeget. Madboy74 (talk) 08:03, 28 September 2015 (UTC)


Értem, ez a címer a Nyitrai Magasabb Területi Egység (szlovákul vyšší územný celok, betűszóval VÚC) címere. A helyes elnevezéssel is probléma van, ugyanis a jogi nyelvben használható a "Nitriansky samosprávny kraj" az előzőnél nem kevésbé furcsa kifejezés is (magyarul kb.: Nyitrai Önkormányzati Kerület és nem Nyitrai Kerületi Önkormányzat) és a hivatalos iratokon általában ez utóbbi jelenik meg. Mivel a kerületeket 2007. október 1-jétől megszüntették, ezért ez az elnevezés is eléggé furcsa. Az ilyen kreált elnevezéseknek az az oka, hogy a szlovák politika nem akarta hivatalosan felvállalni sem a csehszlovák kerületi berendezkedés folytatását (amit megszüntettek) és különösen nem a magyar királyságbeli (vár)megyerendszert (a szlovák nyelvben nincs külön szó a vármegyére és megyére) és ezzel el is fogytak a megfelelő szavak [4]. A gyakorlatban azonban a szlovákiai magyarok között a rövidebb és praktikusabb megye elnevezés terjedt el, olyan általánosan, hogy ezt a hivatalos szervek is átvették, ha elvétve magyar nyelven kommunikálnak pl. a hasonlóan furcsa nevű "Megyei visszhang" folyóirat esetében is [5]. Egyébként az eredeti szlovák elnevezések sem hangzanak túlzottan jól, így a beszélt nyelvben szlovákul is a župa (megye) szót használják - pl. a televíziós riportokban még a politikusok is (erre most nem tudok hivatkozást találni). Ezzel csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy milyen zavar is van az államigazgatás terminológiájában Szlovákiában. A címer esete hasonló. Egyszerűen olyan címert igyekeztek létrehozni, aminek ugyan van történelmi eredete, de minden magyar jelképtől mentes, így távolították el a magyar címerpajzsot László király kezéből (más kérdés az, hogy a magyar kiscímer még László király idejében ilyen formában nem létezett). Illetve így lett a kun vitézből ilyen "törökös" forma. Ugyan a Nyitrai VÚC oldalán elismerik, hogy a jelkép László király legendájának egy részletét ábrázolja (ahol a kun vitéz is szerepel - szlovákul "Kumán"), ugyanakkor hallottam már egy olyan elgondolást is, nevezetesen azt, hogy a címeren Svätopluk fejedelem egy magyar vitézre sújt le. Ezt természetesen azután a magyar szélsőjobb kicsit fel is fújta (a szlovákok nagy részét szerintem egyáltalán nem izgatja a címertan és ez a szlovákiai modern címerek minőségén egyébként meg is látszik). Azoknak, akik így gondolkodtak valószínűleg Matúš Kučera szlovák "történész" messzemenő kitalált ideológiája alapoztak a magyar (szerintük szlovák) kettős keresztről. Nevezetesen hogy a kettős keresztet Cirill-Metód hozta a Nagymorva Birodalomba és Svätopluktól jutott a lotaringiai Arnulf fiához Zuentibolchhoz vagy Zwentibaldhoz (ez a név szintén a Svätopluk név frank változata). Így keletkezett Kučera szerint a lotariginiai kettőskereszt (pl. M. Kučera: State a články k slovenskému stredoveku, Bratislava 2012, de korábbi munkákban is feltűnik ez az elmélet). Meg kell jegyeznem, hogy a Matica Slovenská szervezete ezen címerpajzsba nagyon ködösen szintén belemagyarázza Svätopluk kettős keresztjét, amit Nyitra városának a címeréből vezet le (amiben szintén Szent László keze tartja a némiképp módosított kettős keresztes zászlót) [6]. Ez a típusú magyar címer eltüntetése nemcsak a Nyitra megyei, de a Besztercebánya megyei címerben is megjelenik, ahol az egyik mező Nógrád megye címerére hajaz, csak a vitéz itt sem a magyar, hanem a kettős keresztes címert tartja (a címereket épületek homlokzatán is kijavították, de még ebben sem voltak következetesek: a nyitrai megyeházán és a losonci könyvtár épületén nem erre a piros mezőben fehér kettős keresztre, hanem a szlovák állami címerre cserélték ki - vagyis a kettős kereszt alá betettek még egy kék hármas halmot). Szerencsére mára a szlovák wikipédián sem adnak hitelt az ilyen nagyon elvetemült véleményeknek, ahogyan néhány blogíró is igen kritikusan szólal meg ezek ellen ([7]). Azonban a mindennapi életben népszerűek az utóbbi elgondolások (pl. iskolai beszámolónak készült: [8], érdekes blog diszkussziók: [9]). Elnézést, hogy ilyen bő lére eresztettem, csak érzékeltetni szerettem volna, hogy milyen előzményei voltak ennek a címernek és miért is lett olyan, amilyen. Szóval a címer leírása a Nyitrai VÚC 6/2003-as rendelete alapján (magyarra fordítva) [10]:
Kék pajzsban, zöld mezőn aranyba öltözött kun fekszik. Felemelt bal karjában arany íjat/nyilat tart, a jobb könyökére támaszkodva (itt szerintem elrontották a leírást: so strieborným štítom (pajzssal) helyett so strieborným šípom (nyílheggyel)) ezüst nyílheggyel. Fölötte jobb lábbal rajta álló aranyhajú, arany szakállú lovag, arany zárt koronával koronázva, nyakán arany lánccal, ezüst páncélba öltözve vörös (piros) csipkézett szoknyában, arany övön függő arany karddal. Felemelt jobbján ezüst harci fejszével, arany markolattal, balját ezüst kettős kereszttel díszített háromcsúcsos vörös pajzson támasztva. Poganyp (talk) 18:24, 30 September 2015 (UTC)
Köszönöm az igen alapos választ!
Szándékaim szerint több nyugat-európai címert nem rajzolnék a szükségestől, hanem inkább főleg a hazaiakra és a környékbeliekre helyezném a hangsúlyt. Részben azért, mert a történelmi szálak jobban kötnek minket, részben meg azért, mert stílusban közelebb vannak a honiakhoz, mint bármelyik angol vagy francia címer, ráadásul azokra igen sok rajzoló állt már rá. Most viszont kicsit tanácstalan vagyok, hogy váglak-e bele az átalakításba. Ha azt mondod, hogy van értelme, akkor megcsinálom, használják egészséggel, még akkor is, ha kiherélik az eredetit. Nem igazán értem őket teljesen. Mi se rajongtunk az osztrákokért túlságosan, a történelmünk elég sokáig volt fájóan közös. Ennek ellenére nem próbáljuk meg nyomtalanul eltüntetni ezt az időszakot, hanem elfogadjuk, mint tényt.
Komárom pajzsa már kész. Most már csak lelki erőre és anyagra van szükségem, hogy kiszenvedjem a többit is. Jó összetett, lesz vele munka, de kidolgozom, amennyire csak lehet.
Üdv: Madboy74 (talk) 20:37, 30 September 2015 (UTC)
Az indokok bonyolultak, véleményem szerint az első világháború utáni rendezés eredményei (vagyis a szlovákok ennyire erőteljes magyarellenessége nem a Magyar Királyság idejében, hanem nagyrészt azután alakult ki), ez azonban szintén egy hosszabb diskurzus lenne. Ha a véleményemet kérdezed, én óvatosan járnék el a mai szlovák címerek esetében. Ennek oka a szlovák törvénykönyv 369/1990 Zb. a települési rendezésről szóló törvényének § 1b -a, mely a települések címerhasználatát a település engedélyéhez köti (ez csak a településcímerekre vonatkozik). A megye címerre nem vonatkozik külön jogszabály, így az szabadon használható/módosítható. Egy időben a szlovák wikin elég erőteljes kampány volt, hogy az engedély nélküli címereket töröljék. Az oldalakon egyébként gyakran van utalás az engedélyre pl. itt Bajcs. Ha bármi jelét látod az engedélynek (ezek többnyire szlovákul lesznek), akkor nyugodtan vektorizálhatod a címert. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy valaki később törölteti. Ha kérdésed lenne továbbra is bátran fordulj hozzám. Poganyp (talk) 22:14, 1 October 2015 (UTC)
Kicsit elbizonytalanítottál. Nem gond, van elég sok magyar címer, most azokkal kell foglalkoznom. Többek között az összes vármegye címert szeretném megrajzolni és az elég sok időt vesz el tőlem. Ha esetleg úgy adódik, akkor a szlovák címereket is vektorizálom. Ha van további igényed, szólj. Ha nem is rövid idő alatt, de igyekszek minden kérést teljesíteni. Madboy74 (talk) 07:42, 12 October 2015 (UTC)

Helló! Elkészült Komárom vármegye címere is. Majd a teljes verzió is meg lesz valamikor. Coa Hungary County Komárom (history).svg Üdv: Madboy74 (talk) 11:13, 2 September 2016 (UTC)

Gudenus[edit]

Még mindig elismerésem! Sajnos nem sikerült elsajátítanom a technikát. Pedig már a GIMP-el is próbálkoztam. A segítségedet szeretném kérni egy kedves barátom a báró Gudenus család tagja. http://bernathfalvi.hu/images/tervek_retusalasok_szerkesztesek/szerk_gudenus_cimer_500.jpg Ezen az oldalon a családi címerük van. Egyébként is kellhet a wikipédiára. Feltudnád javítani? --Professor Oogway (talk) 13:59, 2 August 2015 (UTC)

Köszönöm az elismerést!
Az a helyzet, hogy most az összes létező vármegye címert kell megrajzolnom, amihez még egy laptopot is kaptam kölcsön, szóval illik érte valamit nyújtanom. Ha azzal megvagyok, akkor megoldható. Annyi a gondom csak, hogy ez a címer egy-két ember örömét fogja csak szolgálni, a munka viszont sok lesz vele. Ilyen esetekben némi anyagi juttatást el szoktam kérni, mert 5-7 napom simán rámenne. Sajnos meglévőkből nem tudom simán összehozni, pedig az nagyban lecsökkentené az egész procedúrát egy-két órára. Két-három hónap múlva térjünk rá újra. Addigra talán befejezem a mostani címereket és lehet a vármegye projektből is összejön néhány hiányzó láncszem. Madboy74 (talk) 18:48, 2 August 2015 (UTC)

Software used to create heraldic armories[edit]

Hi,

My name's Laszlo and i participate to french wikipedia. I saw your job about armories reproduction : awesome job! I would like to know what is the software you use to do that ? I should be very interesting to create a new one which is a mix between this one (for the global design i) and this one (for wings).

Thanks for your answer!

Laszlo (talk) 13:23, 11 October 2015 (UTC)

Hi Laszlo,
I use the inkscape for my all works. I have Linux and there isn't better on that platform. I think, the Illustrator is the best but the Inkscape is enough for drawing coat of arms. Unfortunately the Inkscape not bugfree not fast too and sometimes makes large SVG files. Bye, Madboy74 (talk) 07:34, 12 October 2015 (UTC)
Hi Madboy74,
Coa of Toth family
Thanks! I tried yesterday night inkscape, following Wikipedia FR internal procedure. Not so different as photoshop w/ layer system so first use was cool. I've downloaded some of your SVG files : so glad to learn that this file format include layers (like a PSD file, not as JPEG as I imagined until now). So, copy/paste etc.. and this is "my" first job. By the way, do you want to be credited into the file description ? Ain't got no problem w/ that, if you want.
Many thanks! Laszlo (talk) 08:53, 12 October 2015 (UTC)
Your work is correct. If possible, the Tóth is better instead Toth. Tóth is a frequent familyname in Hungary. It means - Slovakian.
I have reworked my coat of arms. Nowtime i use this Coa Hungary Town Nádudvar.svg helmet and I have changed the color palette.
You can get the star for example from this crest: Coa Hungary Town Hidas.svg. Madboy74 (talk) 11:34, 12 October 2015 (UTC)
You're a real artist! Face-smile.svg
I will update my coa next days. Laszlo (talk) 14:12, 12 October 2015 (UTC)
Done. Excepted for the name of the file. Not sure that is possible to change it after first upload. Whatever, I change the name orthograph in the description. thanks! Laszlo (talk) 10:20, 14 October 2015 (UTC)
It's good. When you put the border from the shadow of the hills that's will better. Madboy74 (talk) 11:16, 14 October 2015 (UTC)
Hi, what do you mean when you say "put the border from the shadow of the hills" ? the last hill's shadow in the right that is not collapsed to the right bottom border ? Laszlo (talk) 15:18, 15 October 2015 (UTC)
See Coa Hungary Town Hidas.svg here. there isn't black border of the shadows on the hill. In the Inkscape pick the object and shift + click the on the empty colour in the palette. Madboy74 (talk) 18:04, 15 October 2015 (UTC)
Done (line and filename correction)! Thanks! Laszlo (talk) 12:07, 19 October 2015 (UTC)

Várallyay Coat of Arms[edit]

Hello. Recently a friend of mine pointed out that tinctures you used in this coat of arms are not entirely OK. From the comparison with the original grant, the hammer should be Or, while the testicles and penis should be Sable. Also, the penis doesn't seem to be erect ;) Regards. Avalokitesvara (talk) 12:25, 21 October 2015 (UTC)

Hi! I have found a source and I made the vector version. For example: [11], [12] and [13]
You can find the latin version here: [14]
I think, the penis was silver on the coat of arms so it's changed to black in the centuries. The hammer maybe gold. If you can translate the Latin version or you can find a better source, I will make it. Bye: Madboy74 (talk) 12:50, 21 October 2015 (UTC)
  • Hello, thank you for the reply. Unfortunately, the Latin blazon does not specify the tinctures of charges. I think because of this both horse's member and the hammer should be "natural". The hammer is described as "wooden" if I am not mistaken. I would say that the scan is more reliable than these other sources you mention. You may be right about silver paint becoming black, but you may also be wrong. The header of the grant seems to be golden letters with some silver, but I am not 100% sure: [15]. Anyway I will inform you if I find anything new. Regards Avalokitesvara (talk) 13:44, 21 October 2015 (UTC)
    • A friend of mine performed colour analysis on the scan, the result is here. It would seem that the member is dark brown with dark reddish head. Regards Avalokitesvara (talk) 10:51, 22 October 2015 (UTC)
I have written this problem to an expert. He told me: The hammer is wood colored the "tool" was silver so it's changed to dark. In the future I will redraw totally. Bye, Madboy74 (talk) 12:26, 22 October 2015 (UTC)

Coa_Illustration_Cross_Voluted_v2.svg[edit]

Português: Paz e bem!

Peço desculpas, removi por engano teu nome. Eu fiz uma obra derivada e no processo de identificar-te como autor do original, sem querer apaguei teu nome. Já recoloquei teu nome. Obra derivada:

Listel.svg

Eugenio Hansen, OFS (talk) 08:49, 21 November 2015 (UTC)

coats of arms[edit]

Hello, I am interested in hiring an artist who knows heraldry. If you are interested, please contact me at coadb@mail.com.

Sorry but I don't have enough time. Madboy74 (talk) 09:12, 17 May 2016 (UTC)

Please help![edit]

Hello! It would be very helpful if you'd give us your opinion here. Thank you! --SergeWoodzing (talk) 18:44, 16 May 2016 (UTC)

Hi,
I don't know the west European history and heraldry so I can't help you. If you need, I can help if you need information about the Hungarian heraldry. Bye, Madboy74 (talk) 09:09, 17 May 2016 (UTC)

Looking for a starbuck for COA[edit]

Hello,

In order to create SVG COA for Semsey family, I'm looking for a full standing deer with back-legs to reproduce this : Semsey

I've found this one : Coa Hungary Family Vay Luskod and Vaja (1783) But the low-part of the body doesn't exist..

Do you have in your boxes a standing deer ? Laszlo (talk) 11:55, 30 June 2016 (UTC)

- removed from my homepage Madboy74 (talk) 12:34, 30 June 2016 (UTC)
Hi,
I'm working on historical county coat of arms. I have to draw one or more deers but I don't know when. Please follow my file list page: [16] When I will upload an important image you can use it. Madboy74 (talk) 13:08, 30 June 2016 (UTC)
Ok, got it! Thank you very much and congratulation for your amazing works! Laszlo (talk) 14:42, 30 June 2016 (UTC)

File renaming[edit]

The renaming template is: {{rename|new name|number of renaming Criterion|verbal explanation|user=}}, for example: {{rename|File:Coa etc.svg|1|typo|user=Madboy74}}
It is better to use spaces: it is easier to find it in browsers. Number of Criterion you can find on the Commons:File_renaming site. In cases, where you are an uploader, the best is Criterion #1, uploaders have special favours ;-)
Good luck! Wieralee (talk) 19:51, 23 August 2016 (UTC)

Thank you!
I have modified my request.
Bye: Madboy74 (talk) 20:14, 23 August 2016 (UTC)

1956[edit]

Szia! A Category:Hungarian Revolution of 1956 in Budapest kategóriában 800 – nagyrészt a Fortepanról származó – kép van. Nincs kedved alkategóriákra bontani (pl. helyszínek, események vagy dátumok szerint)? --Rlevente (talk) 06:00, 9 September 2016 (UTC)

Helló! Bocs, de se időm, se történelmi tudásom nincs a témához. Én inkább rajzolni szoktam. Üdv: Madboy74 (talk) 20:09, 9 September 2016 (UTC)

Magyar címerek[edit]

Szia! Le a kalappal, nagyon szép címereket készítesz! Pár napja én is elkezdtem ismerkedni az SVG-készítéssel, mivel rengeteg címer/zászló hiányzik a Wikipédiáról, igaz, én elsősorban távol-keleti felségjelzéseket fogok elkészíteni így. Oppashi (talk) 10:43, 18 October 2016 (UTC)

Helló! Köszönöm szépen az elismerésed! Néztem a képeidet. Az AINDF logóhoz lenne hozzáfűzni valóm. A Holdat érdemes volna két kör segítségével megszerkeszteni, mert akkor kevesebb csomópontod lesz. A Youtube sok anyaggal tud ellátni, érdemes nézegetni. Az inkscape.hu oldalon is vannak jó dolgok, de a könyvet minden képen célszerű letölteni: http://inkscape.hu/letoltesek/ Ez egy igazán hiánypótló darab. Ha kell, akkor tudok a jövőben segíteni, mert az Inkscape sok meglepetést tud tartogatni. Üdv:Madboy74 (talk) 11:55, 18 October 2016 (UTC)
Szia! Köszi, biztosan hasznomra fog válni a könyv :) Erre tudnál vetni egy pillantást? Érdekelne a véleményed. Oppashi (talk) 16:22, 18 October 2016 (UTC)
Törölték a képemet, amit mutatni akartam, mert szerintük jogsértő egy jogvédett észak-koreai logót lemintázni SVG-ben, pedig az észak-koreai szerzői jogi törvény ezt egyébként lehetővé teszi engedély nélkül is, amennyiben oktatási célból és/vagy non-profit kerül bemutatásra a kép. Így hát mutatok egy másikat, ami nem jogsértő. Oppashi Traditional Chinese character Sheng.svg talk 08:23, 19 October 2016 (UTC)
Még láttam, mielőtt törölték volna. A fáklya ennél is fura, de lehet ilyen az eredeti is. A fáklyát övező motívumot egy ellipszisből kéne kivagdosni. Pepecs ugyan, de megéri, mert a körvonalak folytonosabbak lennének. Személy szerint az árnyalásokat kerülném, mert eléggé mű hatása van. Itt a fáklya lángjára és magára a fáklyára gondolok. Sajnos az SVG ezt tudja nyújtani jelenleg. Talán majd az SVG2 jobb lesz. Madboy74 (talk) 08:51, 19 October 2016 (UTC)

File:Coa Illustration Shield Triangular 2.svg[edit]

Commons-emblem-issue.svg
File:Coa Illustration Shield Triangular 2.svg has been listed at Commons:Deletion requests so that the community can discuss whether it should be kept or not. We would appreciate it if you could go to voice your opinion about this at its entry.

If you created this file, please note that the fact that it has been proposed for deletion does not necessarily mean that we do not value your kind contribution. It simply means that one person believes that there is some specific problem with it, such as a copyright issue.

Please remember to respond to and – if appropriate – contradict the arguments supporting deletion. Arguments which focus on the nominator will not affect the result of the nomination. Thank you!

User: Perhelion 14:59, 25 October 2016 (UTC)

Please don't delete it! Other non-Wiki projects use my uploaded images. Madboy74 (talk) 17:51, 25 October 2016 (UTC)
Hello Madboy, hm* this is a little unfortunate if it is still up to date. Otherwise, a redirect will probably suffice too !? There are also some more very similar versions (with only later slightly color difference). I hope there will be no drawbacks. User: Perhelion 20:38, 25 October 2016 (UTC)
Similar because this shields made for the heraldry colors article. These images will appear in a book. Madboy74 (talk) 10:01, 26 October 2016 (UTC)
Bravo! The Wikimedia server is smaller with a few KB. I wrote my problems for you, but my image has been deleted. What can I do? Madboy74 (talk) 20:53, 28 October 2016 (UTC)
I have seen the restored. Thank you! Madboy74 (talk) 14:16, 7 November 2016 (UTC)

Kérdés SVG-kkel kapcsolatban[edit]

Szia! Napról napra fejlődök SVG-készítés terén, de vannak dolgok, amikre nem tudok rájönni.

1. Hogyan tudok ívben írni szavakat/szövegeket? mint pl ezen a képen:

Seal of the President of the Republic of Korea.svg

Idáig betűnkénti elforgatással oldottam meg, de van ennek egyszerűbb módja is, nem?

2. Hogyan tudok összekapcsolni két pontot? Pl. egyik körív végét egy másik körív elejével. Hiába jelölöm ki a két pontot és nyomok a "Kijelölt csomópontok összekapcsolása" gombra, nem történik semmi.

Üdv, Oppashi Traditional Chinese character Sheng.svg talk 11:52, 26 October 2016 (UTC)

Helló!
1. Itt találsz pár dolgot: https://www.youtube.com/results?search_query=inkscape+text+around+an+object. Sok vele a fejfájás, gyakorolni kell. A könyvet, aminek a linkjét megadtam, abban jól leírják a módját.
2/a. Inkscape esetén: Balra az eszközökben lesz fentről a második eszköz (útvonalak szerkesztése csomópontok által) Azzal kijelölöd a csomópontot az egyik objektumon. A shift lenyomásával a kijelölöd a másik objektumot és azon is kijelölöd a csomópontodat, de közben a shift lenyomva marad. Ha megvan, akkor fent, a menük alatt találod a csomóponti eszközöket. Keresd meg a "kijelölt végpontok összekapcsolása egy új szakasszal" eszközt és akkor kapsz közéjük egy új szakaszt.
2/b.Kijelölöd a fentiek alapján a csomópontokat és ugyanott fent találod a "kijelölt csomópontok összekapcsolása" nevűt.
Jobb volna, ha privát email-ban írnám meg a jövőben, hogy a vitalap áttekinthető maradjon. Ide tudsz nekem írni: madboy74@gmail.com
Üdv: Madboy74 (talk) 12:35, 26 October 2016 (UTC)

Image without license[edit]

File:Coa Hungary County Pest-Pilis-Solt-Kiskun (history).svg[edit]

català | čeština | Deutsch | Ελληνικά | English | español | فارسی | suomi | français | עברית | magyar | հայերեն | italiano | 日本語 | македонски | Nederlands | polski | português | русский | sicilianu | slovenčina | slovenščina | українська | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−


Thank you for providing images to Wikimedia Commons. Please keep in mind that images and other files on Commons must be under a free license and should be useful to the Wikimedia projects. To allow others to use your files, some additional information must be given on the description page. Most importantly:
  • Describe what it is about in a short sentence. (What does the image show?)
  • State the author and the date of creation. If you made it yourself, say so explicitly. If it is from another Wikimedia user, link to the person's local user page. Best to use CommonsHelper.
  • If you did not create the file yourself, state the source you got it from.
  • Add a copyright tag - images without an appropriate license tag will be deleted.
  • Add the image to one or more gallery pages and/or appropriate categories, so it can be found by others. To find out where an image belongs, you can use CommonsSense.

If you copied the file from another wiki, please copy all information given there and say who uploaded it to that wiki. Use CommonsHelper.

It is recommended to use Template:Information to put that information on the description page. Have a look at Template talk:Information for details of the use of this template.

You can edit the description page and change the text. Uploading a new version of the file does not change the description of the file.

Please add as much information as possible. If there is not sufficient information, the file may have to be deleted. For more information, follow the Commons:First steps guide. If you need help or have questions, please ask at the Help desk.

Thank you.

This message was added automatically by MifterBot (TalkContribsOwner), if you need some help about it, please read the text above again and follow the links in it, if you still need help ask at the ? ->Commons:Help desk in any language you like to use. --MifterBot (TalkContribsOwner) 22:02, 14 May 2017 (UTC)

Monesi family CoA[edit]

Monesi CoA

Hi Madboy74! Excuse me if I ask you this "personal" favor, but I saw your great jobs regarding Coat of Arms, so I would ask you if you could create a better version of this CoA, which belongs to my family. Of course it isn't absolutely urgent, you can do it whenever you want. Thank you so much. -- Nick.mon (talk) 16:00, 30 May 2017 (UTC)

Hi Nick.mon,
I don't have enough free time and I don't know the Italian heraldry. I don't want redraw now the all coat of arms because I have to draw other COAs. If you need I have enough coat of arms and I can reuse their parts. For example: Swan, helmet and the coats. I'm afraid it's will a Hungaro-Italian coat of arms but maybe in the future I can redraw it completly.
Bye,
Madboy74 (talk) 19:44, 30 May 2017 (UTC)
Don't worry, when you have enough free time, if you want reuse parts of other COA it will be great. Thank you very much -- Nick.mon (talk)

Hungarian family coats of arms[edit]

Hello, I noticed that you are using {{PD-Coa-Hungary}} on some of your uploads like File:Coa Hungary Family Törös.svg or File:Coa Hungary Family Tajthy (1649).svg. This licence template is only valid for the arms of cities and municipalities in Hungary, but not for personal coats of arms like those of families. Images of family arms from Hungary are always copyrighted to the individual painter. So if you made all those drawings yourself, please change the licence tag to a free licence of your choice, e.g. {{CC-by-4.0}}. De728631 (talk) 23:37, 10 June 2017 (UTC)

Hi, Yes I use this license. I like to draw and I don't know the details of licenses. In the begining I had a lot of headache with the licenses but since I have used this nobody notified me. So wich the correct? Madboy74 (talk) 23:54, 10 June 2017 (UTC)

This is your work so you can choose any free licence, but I would recommend {{CC-by-4.0}}. This is Creative Commons Attribution 4.0 International (summary in Hungarian) which is the standard for self-made images at Commons. De728631 (talk) 00:22, 11 June 2017 (UTC)
What can I do? Am I upload the new images with this license or I have to change all licenses? Madboy74 (talk) 21:27, 11 June 2017 (UTC)
Please change the licenses where the coat of arms is not one of a town or municipality. You do not need to upload new files, but you can simply overwrite the current licence tags. If these are a lot of files, we can also try to find an automated solution so you don't have to edit each page manually. De728631 (talk) 23:19, 12 June 2017 (UTC)

I recall several of these files tagged as {{PD-Coa-Hungary}} being reused under the impression that a Public Domain declaration was meant (e.g. {{Cc-zero}}). That's something to keep in mind when deciding on a license. For automated solutions, I usually work with VisualFileChange, which you can use by clicking on the button saying "Just try it without installing". You can select a lot of files, and replace part of their description automatically. Tom-L (talk) 19:28, 13 June 2017 (UTC)

I came here to say this. Thanks for saving me some trouble, Tom-L, and I too think {{CC-zero}} is the obvious correct choice for changing the license flag. - Apotheon (talk) 19:40, 13 June 2017 (UTC)

Magyar nemzetségek és nemesi családok címerei[edit]

Szia! Szegedi László úr hozzád irányított, ezért szeretném kérni a segítségedet. Mostanság a magyar nemesség cikkeit bővítem, szerkesztem az angol nyelvű wikipédián, az általad készített vektorgrafikus képek nagy segítségemre vannak, így pl. ezúton is köszönöm a Hahót nemzetségcímer elkészítését. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezen ábrázolás alapján el tudnád készíteni a Hermán (Hermann)-nemzetség címerének svg változatát? Törekszem az egységes kinézetre, ezért lenne jó. Illetve annak is örülnék, ha a (minden igaz) általad elkészített Lackfi-címer ide is felkerülne a Commons-ba. Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj rám. :) Munkádban további sikereket kívánok, --Norden1990 (talk) 22:29, 18 June 2017 (UTC)

Szervusz, Norden1990!
A nemzetség címereket még igen régen rajzoltam, azóta többször cseréltem palettát és a kidolgozottságra is jobban ügyelek. Ebből kifolyólag gondoltam leporolni a már elkészített ábrákat, ami majdhogynem teljes újra rajzolással jár. Azon felül bővíteni is szándékozom a kollekciót, de majd meglátom melyiknek legyen prioritása.. A nemzetség címereket le szeretném választani majd a család címerekről, ezért nem a Coa Hungary Family... lesz, Hanem a Coa Hungary Clan... elnevezésre állnék át. Ezzel lehet lesz némi nehézségem, mert hiába én vagyok a készítő és a feltöltő, az átnevezéseket okoskodó és lelkesen kioktató adminok sokszor nem engedélyezik.
Kéne majd egy kis anyag, hogy tudjak majd mi alapján rajzolni. Nem állítom, hogy gyors leszek, mert igen komoly elmaradásaim vannak a vármegye címerekkel, amiket már régen be kellett volna fejeznem, de amolyan "pihentetés" jelleggel majd beszúrom két vármegyés közzé. Szerintem az új címer már a mostani palettával és kidolgozottsággal fog elkészülni, idővel a többit is hasonlóvá alakítom át.
Üdv: Madboy74 (talk) 22:52, 20 June 2017 (UTC)
Köszönöm szépen a választ. Az egységes elnevezés szerintem is fontos, ha gondolod, majd tudok érvelni az adminoknál, hogy mi a különbség a nemzetség és a nemesi család között. Egyébként az angol wikin nemrégiben készítettem egy sablont: itt. A legfontosabb, országos szempontból is jelentős nemzetségek vannak itt felsorolva, elsősorban Engel genealógiája és Karácsonyi alapján. Áttekintés szempontjából szerintem számodra is hasznos lehet. Az általam linkelt Hermán-címer Karácsonyi monográfiájában jelent meg, így szakmailag elfogadott ábrázolás. --Norden1990 (talk) 16:23, 21 June 2017 (UTC)
A Lackfi címert nem én csináltam, de majd arra támaszkodva csinálok egy hasonlót, a saját palettámmal. Az a kérdés, hogy a sisakok és a foszlányok milyenek legyenek. Elég, ha lenne két sisak-foszlány variáns, amiből az egyik szemből, a másik meg oldalról lenne megrajzolva? Jó-e a jelenlegi fazék sisak a meglévő foszlánnyal? Ha igen, akkor azok alapján csinálok egy-egy kidolgozottabbat és akkor tuti egységes lesz a gyűjteményed. Madboy74 (talk) 16:02, 22 June 2017 (UTC)
A jelenlegi ábrázolás (fazék, sisak) nekem bőven megfelelő. Még egyszer köszönöm. --Norden1990 (talk) 17:10, 22 June 2017 (UTC)

címerrajzolás[edit]

Szia, anno kerestelek címerrajzolás ügyében (Szánthó és hasonló családok). Nem jártunk a végére, de most kérdezném mikor tudnál rá időt szakítani ha egyáltalán (jövőre már aktuális lenne a falumonográfia, nem tudom dolgoztál-e az általam anno átküldött anyaggal - pecsétlenyomatok). Az e-mail címem a régi, tehát ha meg tudunk egyezni, keress kérlek itt, mailben vagy másképp. Előre is köszönöm! Taz (talk) 13:15, 2 July 2017 (UTC)

Helló!
Még komoly megcsúszásban vagyok, de megoldjuk. A vármegye címereket kell még befejeznem, ha az kész, akkor már sokkal többet tudok foglalkozni a te ügyeddel is. Még néha ha noszogatsz, az nem hátrány.
Üdv: Madboy74 (talk) 18:46, 4 July 2017 (UTC)
Szia, rendben, időnként eszembe ötlik a dolog, de mivel engem hasonlóan noszogatni kell, így nem garantálom, hogy ez részemről sűrűn fog történni. Mindenesetre örülni fogok ha jelentkezel és pontot tudunk tenni a munkád végére, mindenki megelégedésére. Mint írtam jövőre már aktuális lenne a dolog, azután már csak tűzoltás vagy másik projekt jöhet szóba. Előre is kösz, kellemes nyarat! Taz (talk) 23:03, 23 July 2017 (UTC)


Helló!
Nem igazán egyszerű mostanság a Wikin bármit is csinálni, mert a szerkesztésig se jutok el, ezért jobb volna, ha a mail címemre írnál. Az anyagot újra kéne küldeni, mert nagy eséllyel nincs már meg. Üdv: Madboy74 (talk) 21:35, 7 August 2017 (UTC)

House of Schwarzenberg - Heraldry Project[edit]

Dear Madboy74,

I would like to ask, whether you might be interested to create a new set of coats of arms for the article about the House of Schwarzenberg.

The currently used coats of arms contain a lot of mistakes or are of very low quality. Your wonderful style and attention to detail would be a great contribution, especially as the Schwarzenberg coat of arms is considered to be very challenging. I will include a small gallery of examples and suggestions below.

I look forward to hear back from you.

Kind regards,

Schwarzenbergika (talkcontribs) 12:26, 25 August 2017 (UTC)

HI Schwarzenbergika,
Unfortunately I don't have enough free time. I can't tell you when I will draw them. Bye, Madboy74 (talk) 22:15, 29 August 2017 (UTC)

Új kérés[edit]

Szia! Nem is olyan kevés idő után, lenne egy újabb kérésem. Balassagyarmat címere mellé el kéne készíteni a zászlót is. Papíron elvileg értek az vektoros képekhez (legalábbis elvetemedtek arra, hogy kiadjanak nekem egy ilyen papírt :P), de csak a alap, a címer mentes változat sikerült nekem. El tudnád készíteni a teljes címeres változatot? A zászló leírása: arányai, színei, címer elhelyezkedése ebben a DOC fájlban, az 5. oldalon olvasható. – Balint36 🚌 bus stop 00:39, 24 September 2017 (UTC)


A Barnstar For You[edit]

GDBarnstar1.png The Graphic Designer's Barnstar
Your work is exceptional!

--Glasshouse (talk) 04:06, 26 January 2018 (UTC)

File:Coa Hungary Clan Gutkeled.svg[edit]

Commons-emblem-issue.svg
File:Coa Hungary Clan Gutkeled.svg has been listed at Commons:Deletion requests so that the community can discuss whether it should be kept or not. We would appreciate it if you could go to voice your opinion about this at its entry.

If you created this file, please note that the fact that it has been proposed for deletion does not necessarily mean that we do not value your kind contribution. It simply means that one person believes that there is some specific problem with it, such as a copyright issue.

Please remember to respond to and – if appropriate – contradict the arguments supporting deletion. Arguments which focus on the nominator will not affect the result of the nomination. Thank you!

Jcb (talk) 13:05, 5 May 2018 (UTC)

File:Ódon postaláda Paloznakon.jpg[edit]

Szia! Van esetleg elképzelésed, milyen címer látható ezen a postaládán? --Regasterios (talk) 19:29, 15 August 2018 (UTC)

Szia! Be kell vallanom, fogalmam sincs. Elküldöm a linket egy olyan embernek, aki tőlem tájékozottabb, hátha ő tud segíteni. Üdv: Madboy74 (talk) 21:32, 15 August 2018 (UTC)
Köszönöm szépen. --Regasterios (talk) 18:15, 16 August 2018 (UTC)

File:Coa_Illustration_Cross_Hugenot.svg[edit]

Hi, do you know by any chance how to transfer Hugenot cross file into Vector graphic files in one of the formats *cdr, *eps, *ai, *dxf, *dwg in Autocad 2000 or Corel 2015? Rapaz (talk) 15:44, 24 August 2018 (UTC) rapaz@o2.pl

Hi,
I can convert it but I need an eMail address to send it for you. Bye, Madboy74 (talk) 22:10, 24 August 2018 (UTC)

INFO[edit]

Hello Starting from your drawing, the heraldic symbol of Cluj, can you make a special heraldic symbol? I need a e-mail address from you so we can take our discussion out in private. Thank you MV . ̇. —Preceding unsigned comment was added by 90.95.190.221 (talk) 04:00, 9 January 2019 (UTC)

Hi,
cimerrajzolas@gmail.com
Bye,
Madboy74 (talk) 10:01, 9 January 2019 (UTC)

Re:Zászlók[edit]

Szia Madboy74! Köszönöm az értesítést, majd erre is ügyelek. Üdv, Thommy (talk) 19:46, 7 February 2019 (UTC)

Kosice[edit]

Hello, I see you drew several coat of arms for cities in Slovakia. Could you do this for Kosice/Kassa? There is some strange situation as the only image was at the Kosice government site, now it is only in the web archive... And commons uploading wizard is so tough as for conditions, so, it is almost impossible to upload that file. Thanks, if you could. No means no... Learned cat (talk) 16:40, 1 April 2019 (UTC)

Hi,
I will draw it. Maybe I will make the big coat of arms of Kosice. Please remember me two weeks later.
Bye,
Madboy74 (talk) 19:34, 1 April 2019 (UTC)

Quality Image Promotion[edit]

Coa Hungary Clan Vaja.svg
Your image has been reviewed and promoted

Congratulations! Coa Hungary Clan Vaja.svg, which was produced by you, was reviewed and has now been promoted to Quality Image status.

If you would like to nominate another image, please do so at Quality images candidates.

We also invite you to take part in the categorization of recently promoted quality images.

Comments

Symbol support vote.svg Support Good quality. --Piotr Bart 11:35, 12 May 2019 (UTC)
Coa Hungary County Tolna (history).svg
Your image has been reviewed and promoted

Congratulations! Coa Hungary County Tolna (history).svg, which was produced by you, was reviewed and has now been promoted to Quality Image status.

If you would like to nominate another image, please do so at Quality images candidates.

We also invite you to take part in the categorization of recently promoted quality images.

Comments

Symbol support vote.svg Support Good quality. --Piotr Bart 11:35, 12 May 2019 (UTC)
Coa Hungary Town Debrecen.svg
Your image has been reviewed and promoted

Congratulations! Coa Hungary Town Debrecen.svg, which was produced by you, was reviewed and has now been promoted to Quality Image status.

If you would like to nominate another image, please do so at Quality images candidates.

We also invite you to take part in the categorization of recently promoted quality images.

Comments

Symbol support vote.svg Support Good quality. --Piotr Bart 11:35, 12 May 2019 (UTC)

--QICbot (talk) 05:26, 15 May 2019 (UTC)

Community Insights Survey[edit]

RMaung (WMF) 01:00, 10 September 2019 (UTC)

Reminder: Community Insights Survey[edit]

RMaung (WMF) 15:19, 20 September 2019 (UTC)

Reminder: Community Insights Survey[edit]

RMaung (WMF) 19:57, 3 October 2019 (UTC)

File tagging File:Insignia Hungary Political Party Jobbik.svg[edit]

dansk  italiano  sicilianu  Deutsch  euskara  català  magyar  čeština  norsk bokmål  română  lietuvių  español  português  English  hrvatski  Plattdüütsch  français  Nederlands  norsk  Deutsch (Sie-Form)‎  polski  galego  slovenčina  slovenščina  suomi  svenska  Tiếng Việt  Türkçe  Ελληνικά  беларуская (тарашкевіца)‎  македонски  русский  српски / srpski  українська  հայերեն  मराठी  বাংলা  ಕನ್ನಡ  മലയാളം  ไทย  မြန်မာဘာသာ  한국어  日本語  中文(简体)‎  中文(繁體)‎  עברית  اردو  العربية  فارسی  +/−
Warning sign
This media was probably deleted.
Thanks for uploading File:Insignia Hungary Political Party Jobbik.svg. This media is missing permission information. A source is given, but there is no proof that the author or copyright holder agreed to license the file under the given license. Please provide a link to an appropriate webpage with license information, or send an email with copy of a written permission to OTRS (permissions-commons@wikimedia.org). This also applies if you are the author yourself. After you emailed permission, you may replace the {{No permission since}} tag with {{subst:OP}} on file description page.

Please see this page for more information on how to confirm permission, and Commons:Permission if you would like to understand why we ask for permission when uploading work that is not your own.

The file probably has been deleted. If you sent a permission, try to send it again after 14 days. Do not re-upload. When the OTRS-member processes your mail, the file can be undeleted. Additionally you can request undeletion here, providing a link to the File-page on Commons where it was uploaded ([[:File:Insignia Hungary Political Party Jobbik.svg]]) and the above demanded information in your request.

Regasterios (talk) 12:19, 20 May 2020 (UTC)

Commercial offer - Heraldry Project[edit]

Dear Madboy74, Is there a possibilety to reach out to you via eMail, as I would have a request for the design of a Coat of Arms, which shall be used as a commercial logo. Obviously, there would be a financial compensation. Kind regards, Schwarzenbergika

Dear Schwarzenbergika,
You can reach me on cimerrajzolas@gmail.com
Bye,
Madboy74 (talk) 13:00, 7 June 2020 (UTC)

Károlyi család[edit]

Hi, I saw that you do marvellous work in Coat of Arms reproduction! Could you please work on new CoA for the Károlyi family (of Nagykároly), if you have time. Here is some information that may help you: Címerhatározó/Károlyi címer Károlyi család Thank you in advance! --Wiki0856 (talk) 16:49, 6 September 2020 (UTC)

Hi, I'm going to draw it, but I have a lot of other work to do. Sometimes write to me and I won’t forget. Those who know me do so :) Madboy74 (talk) 18:56, 6 September 2020 (UTC)

Nyárádszereda[edit]

Üdvözlöm! Nagy szükség lenne Nyárádszereda címerére a Wikipedián, mivel semmilyen használható változata nem elérhető. Amennyiben ideje és kedve engedi, javasolni bátorkodnék ennek a magyar kisváros címerének az elkészítését. A Category:Symbols of Miercurea Nirajului -ban található két gyenge változat. A hivatalos címerre pedig még rájön a városi rangot jelző romániai tipikus három bástya. Üdvözlettel, --Kulja~rowiki (talk) 11:56, 8 January 2021 (UTC)

Kedves Kulja~rowiki!
Megnéztem a címert, már fórumokon is rákérdeztem, pontosan mit ábrázol. Szerencsére kaptam segítséget, mert a tintatartóra maximum csak tippelni tudtam volna. A Bocskai féle oroszlánnal az a kérdés, hogy egy meglévőt alakítok át ami nem pont az, vagy újat rajzolok. A jelenlegi helyzetben ezt az opciót nem erőltetném, de nincs kizárva, hogy ez lesz. Túl gyors eredményre nem kell számítani, mert elég kevés szabadidőm van.
Üdv: Madboy74 (talk) 07:27, 20 January 2021 (UTC)
Nagyon örülök a hírnek, hogy a távlati céljai között most már a nyárádszeredai címer is szerepel. Köszönöm előre is!--Kulja~rowiki (talk) 15:33, 25 January 2021 (UTC)

Hungarian noble family Kendi coat of arms[edit]

Dear Madboy74,

I have been watching you for some time now and I am impressed by your works. I would like to ask you if you have the time to make a modern version of the coat of arms of the Hungarian noble family Kendi (de szarvaskend) . Some members of the family were even voivods of Transylvania like Ferenc Kendi but unfortunately there is no modern version of their coat of arms.

Thank you!

Best regards István Sada Istvan Sada (talk) 13:14, 24 March 2021 (UTC)

[edit]

Hello. Excuse for troubling. I've seen you maкe flags and emblems related to the army. If possible, can you maкe a number of emblems related to the Azerbaijani army ? CəlalCavadov 09:55, 30 March 2021 (UTC)

Hello,
Send me images to the cimerrajzolas@gmail.com. I have not enough time for free works. Maybe in the future I can make.
Bye,
Madboy74 (talk) 15:14, 30 March 2021 (UTC)
I sent it to your e-mail. I have given a detailed explanation here. CəlalCavadov 17:48, 30 March 2021 (UTC)
OK, I got it Madboy74 (talk) 18:54, 30 March 2021 (UTC)