User talk:Migro

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

Helsinki road map[edit]

Hello, could you please add also railways to Helsinki road map? Vkem 00:25, 25 December 2006 (UTC)

I can't find my original at the moment. I have to check if I have saved it somewhere else. Migro 11:23, 3 January 2007 (UTC)
I finally found the original editable version and added the railways. Migro 15:39, 14 January 2007 (UTC)

Espoon kaupunkikartat[edit]

Hei, minua kiinnostaisi, että mistä olet saanut noin hyvän lähteen Espoon kaupunkikartalle? Onko sinulla mahdollisuutta saada myös Helsingistä vastaavia? Jos mahdollista, vastaa minulle täänne --Ningyou 08:31, 27 February 2007 (UTC)

Minulla ei ole käyttäjätunnusta fi-wikissä, joten vastaan tänne. Olen itse piirtänyt kartat ja käytin pohjana Espoon kaupungin nettisivulta löytämäni tilastoaluekartta. Ongelma on ettei tilastoalueet aina seuraa kaupunginosajakoa, joten pieniä virheitä voi esiintyä kartoissa kun jouduin välillä vertailemaan toisen kartan kanssa missä kaupunginosien rajat oikesti kulkevat. Olen miettinyt että tekisin samanlaisen kartan Helsingistä, mutta se jää toistaiseksi tekemättä muiden kiireiden takia. Pajulla oli joskus aikeita uudistaa Helsingin kartat, mutta mitään ei ole toistaiseksi tapahtunut. Migro 15:30, 28 February 2007 (UTC)

JPEG vs. PNG[edit]

Voisitko tallentaa kartat JPEG-muodon sijasta joko PNG- tai SVG-muotoisina? JPEG on karsea formaatti esim. rajaviivoja ja tieviivoja sisältävien, ja etenkin karttakuvien tallentamiseen. Useimmat kuvankäsittelyohjelmat tallentavat suosiolla PNG-muotoon. Voisit korvata vanhat JPEG-formaatissa tallentamasi kuvat PNG-kuvilla, ne ovat selkeämpiä (ei pakkausroiskeita). --85.23.34.131 17:31, 20 June 2007 (UTC)

Yritän hoitaa asian kun kerkeän. Mikä on sitten PNG:n ja SVG:n ero käytön kannalta? Migro 17:56, 25 June 2007 (UTC)
SVG on vektorimuotoinen formaatti, joten sitä voi vapaasti skaalata suureksi tai pieneksi kuvanlaadun kärsimättä edellyttäen, että kuva on alun perin tehty vektorimuotoisena. PNG taas on bittikarttaformaatti niin kuin JPEG:kin sillä erotuksella, että PNG on niin sanottu häviötön formaatti, joten se ei pakattaessa hävitä kuvan yksityiskohtia niin kuin JPEG. (Teknisiä eroja on toki muitakin, mutta käytännön kannalta nämä lienevät merkittävimmät erot.) – Apalsola 10:04, 2 July 2007 (UTC)

Image:Ylasto.jpg[edit]

català | čeština | dansk | Deutsch | Ελληνικά | English | Esperanto | español | français | galego | עברית | italiano | 日本語 | 한국어 | lietuvių | Nederlands | norsk bokmål | polski | português | русский | slovenčina | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−


Hello, and thank your for sharing your files with Commons. There seems to be a problem regarding the description and/or licensing of this particular file. Please remember that all uploads require source, author and license information. Could you please resolve these problems, which are described on the page linked in above? Thank you. --Siebrand 17:03, 1 July 2007 (UTC)

Oops. Editing to fast, problem fixed. --Migro 17:09, 1 July 2007 (UTC)

Suomen tieverkkoa kuvaavat kartat & kantatie 80[edit]

Hei! Tekemistäsi Suomen tieverkkoa kuvaavista kartoista (esim. Image:Finland_national_road_4.png) puuttuu kantatie 80:n uusin osuus Kittilästä Kolariin. Saisiko sen (helposti) kuvaan lisättyä? – Apalsola 10:09, 2 July 2007 (UTC)

Voin katsoa jos löydän kartan kyseisen tien tarkemmasta reitistä. Itse lisääminen ei ole vaikeaa, mutta kaikki tiekartat pitäisi ladata uudestaan commonsiin. Mitään muutoksia artikkeleihin ei onneksi tarvitse tehdä. Odotan vielä hetken ja katson samalla jos tulee muita muutoksia esille. Ilmoittakaa toki virheistä ja lisäyksistä; joskus on esimerkiksi vaikea päätellä tiekartoista mistä valtatie oikeastaan alkaa: kaupungin keskustasta vai lähimmästä valtatieristeyksestä. --Migro 11:19, 2 July 2007 (UTC)
Jos yhtään auttaa, niin kantatie 80:n uusi osuus on entistä seututietä 939. Mainitsemaasi "mistä tie oikeastaan alkaa" -ongelmaan minulla on muutama korjaus:
  • Valtatie 9 on viitoitettu molempiin suuntiin Kuopioon saakka. Tie ei siis pääty vielä valtatie 5:n liittymään.
  • Valtatie 15 on viitoitettu pohjoispäässään molempiin suuntiin Mikkelin keskustan tuntumaan valtatie 5:n liittymään saakka.
  • Valtatie 22 on itäpäässään viitoitettu molempiin suuntiin Kajaaniin saakka.
  • Muistaakseni myös Valtatie 23 on viitoitettu (valtatie 17:n rinnalla) molempiin suuntiin Joensuuhun (valtatie 6:n liittymä) saakka, joskaan tästä en ole aivan varma.
Nämä perustuvat havaintoihin tien päältä, ei mihinkään virallisiin asiakirjoihin. – Apalsola 14:44, 2 July 2007 (UTC)
Okei. Kantatie 80 on nyt merkitty oikein kantatiekarttoihin; kaikilla kantateillä on siis nyt uudet .png-kartat. Valtateiden osalta teen korjaukset myöhemmin. --Migro 17:19, 2 July 2007 (UTC)

Image:Finland national road 7.jpg and others[edit]

You put a deletion request on these images saying they were orphaned, but I checked this one (and only this one) and it isn't orphaned. There are at least three places it is used. Please orphan all the images. You can use the bot commands to make this easier if you'd like, see User talk:CommonsDelinker/commands. I'm not sure if {{duplicate}} applies since it is JPG/PNG. Thanks. MECUtalk 13:07, 2 July 2007 (UTC)

I already have changed the links, which I mentioned in the deletion request. The pictures are therefore not in use anymore. The problem is that the usagecheck has a 13 day delay, which means that files that recently became orphans don't show as orphans. You can go ahead with the deletion. You can also double check that the .png files actually are in use by looking at the articles themselves. --Migro 14:50, 2 July 2007 (UTC)

Pyyntö uusista tiekartoista[edit]

Hei! Olet tehnyt fi-Wikin tieartikkeleissa käytettävät tiekartat (esim. Image:Finland_national_roads.png). Pysytyisitkö tekemään vielä muutaman version, joista yhdessä näkyisivät Suomessa kulkevat eurooppatiet, yhdessä (ehdotetut) runkotiet ja yhdessä TERN-tiet? Saisi vähän havainnollistavaa kuvitusta noihin artikkeleihin. – Apalsola tc 23:13, 20 August 2007 (UTC)

Onnistunee kunhan löydän jonkun lähdekartan; linkkejä löytyy varmaan artikkeleista. Ajattelin laittaa eurooppatiet jo alkuperäiseen karttaan, mutta siitä olisi tullut liian suttuinen. --Migro 16:36, 21 August 2007 (UTC)
Kiireiden takia en ole ehtinyt tehdä karttoja, mutta yritän tehdä niitä kun aikaa löytyy. --Migro 13:39, 27 September 2007 (UTC)
Kartat on nyt tehty. --Migro 10:34, 23 October 2007 (UTC)
Kiitos. Kävin hieman tarkentamassa kuvatekstejä. – Apalsola tc 09:32, 24 October 2007 (UTC)

Karttapohja SVG:nä?[edit]

Olisikos mahdollista saada kuvan Image:Finland_national_roads.png karttapohjaa (ilman teitä) SVG-muodossa? 213.216.199.6 19:43, 28 January 2008 (UTC)

Tiekartan päivitys[edit]

Hei! Valtatietä 9 on jatkettu Niiralaan, kun entinen valtatie 17, kantatie 70 ja osa valtatiestä 6 liitettiin ysitiehen. Pystytkö korjaamaan karttaa File:Finland national road 9.png vastaavasti. --Apalsola tc 09:27, 30 August 2010 (UTC)

Jep, onnistuu tässä lähipäivinä. --Migro (talk) 20:35, 1 September 2010 (UTC)

Format of the first sentence[edit]

Hei Migro.

Meillä on ollut eriäväinen mielipide kategorian Munkkiniemi ruotsinkielisestä alustuksesta. Olisitko ystävällinen ja ottaisit kantaa englanniksi kategorian keskustelusivulle. Kiitos. --Siipikarja (talk) 16:17, 12 November 2010 (UTC)