User talk:Oliv0

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search


Welcome to Wikimedia Commons, Oliv0!

-- 09:43, 4 January 2012 (UTC)

TUSC token 2f11f0ed39b6a2cd42c6e786b2c21254[edit]

I am now proud owner of a TUSC account!

File:Katonadolog-Tuszkay Márton plakátja.jpg[edit]

Szia! valóban sok találatot ad az artportál. Itt vannak az ellenérveim:

Tudom, hogy a wikipédia nem forrás, de ott vannak a könyvek, amiket nem tudok megnézni. Üdv. Tambo (talk) 07:42, 10 May 2013 (UTC)

Szia! Nagyon szeretném megköszönni az önzetlen segítségedet! Nélküled nehezen boldogulnék! Pláne úgy, hogy utaznak rám! Még egyszer köszönöm! Üdvözlettel Tambo (talk) 13:07, 12 May 2013 (UTC)

File:Refuelling a Macchi C.200.jpg[edit]

Szia! Törlésre jelölték a fenti képet. Nem tudom mi baja van vele, mert nem is értem, mit írt. Lehet, hogy a PD-ART nem megfelelő licenc? Mivel nagyon sok képem van ezzel feltöltve, nem valószínű. Ránéznél? Előre is köszönöm. Üdv. Tambo (talk) 12:23, 6 June 2013 (UTC)

File:Kutassy Ágoston.jpg[edit]

Szia! Köszi a segítséget. Kutassy a repülést 1911-ben abbahagyta! Így nem értem, miért akarják törölni. Üdv. Tambo (talk) 11:06, 8 July 2013 (UTC)

Szia! Köszönöm az újabb segítséget! Üdv. Tambo (talk) 05:14, 9 July 2013 (UTC)

Légendes sur WP hongrois[edit]

Bonjour Oliv0,

Merci pour ton sympathique message.

Permets-moi ensuite de te souhaiter une bonne et heureuse année 2014.

En ce qui concerne les legendes des images je vais bien entendu suivre ton conseil en les laissant vides de manière à ce qu'un member du WP hongrois prenne en charge la redaction de celles-ci.

Cordiales salutations.

Jean-Pol GRANDMONT (talk) 08:23, 2 January 2014 (UTC)

Category:Tihamér Nemes[edit]

Szia! HuFi mindkettőt azonnali törlésre jelölte. Itt viszont jól láthatóan le van írva, hogy a Posta Kísérleti Állomásán, már 1930-tól foglalkozott televízíóval, és 1938-ban már a színes televízíóra adott be szabadalmat itt A képen pedig látszik a képcső. Én nem tudom ezt angolul leírni. Segítenél? Előre is köszönöm. Üdv. Tambo (talk) 13:49, 31 March 2014 (UTC)

Bocs, hogy beleszólók, de az itt megadott dokumentumban Nemes Tihamérról csak az 59-60. oldalon van szó. Nem látható semmilyen képcső, mivel ez egy arckép. A fényképen pedig egy erős ötvenes férfi látszódik. A képcsöves képeken egy 50-55 év közötti férfi látható. Biztos, hogy nem egy 35-44 év közötti férfi. Ezek tudatában nem zárható ki, sőt erősen gyanítható, hogy a fénykép jóval később készült. Készülhetett ugyan 1940-1943 között is, de akár később is, így a jogi státusza erősen kétséges. Szerintem ha kifogásolható lett volna a jelölés, akkor az itteni adminisztrátorok nem törölték volna. Hungarikusz Firkász (talk) 19:11, 31 March 2014 (UTC)

Szia! A kép itt látható Postamúzeum és itt Postamúzeum. Mint ITT látható 1930-ban már foglalkozott, és 1938-ban szabadalmaztatott (színes) televíziót. Az 1932-ben és 1939-ben kiadott művei is ezzel foglalkoznak. ITT leírják, hogy a kivitelezése nem valósult meg, mert közbejött a második világháború, ami ugye 1939-ben kezdődött. 1953-tól megint a Posta Kísérleti Állomáson dolgozott, részt vett az első magyar televíziós kép- és hangadó berendezés létrehozásában. A kép alapján nem valószínűsíthető, hogy ez a két kép az ekkori állapotot tükrözné. Üdv. Tambo (talk) 08:08, 1 April 2014 (UTC)

Ezzel az a baj, hogy mind mind csak feltételezés, és a képen az általam leírtak láthatóak. Egyébként meg nem is a kép elkészültének időpontja számít, hanem a kép első ismert közlésének időpontja. Ha tudnál hozni olyan korabeli dokumentumot, amiben a kép fellelhető, akkor az alátámasztja az első közlés időpontját, ami kizárja a kétségeket, de amíg a kétségek nem zárhatóak ki, addig a kép szerzői jogi tisztasága is kétséges. Amíg viszont ez fennáll, addig nem közölhető közkincsként a kép. Hungarikusz Firkász (talk) 16:58, 1 April 2014 (UTC)

Ezzel az a nagyobbik baj, hogy a vitalapomon nem hagytál értesítést (ahogy a sablon leírja) és csak véletlenül vettem észre, törlésre jelölted. Ha értesítettél volna, megkérek korábban valakit, hogy változtassa {{delete}} sablonra, mivel tudod, hogy nem tudok angolul (sem) Tambo (talk) 17:29, 1 April 2014 (UTC)

Nem probléma. Ha sikerül előkeríteni valami kézzel foghatót, amely teljesen kizárja a kétségeket, akkor kérni fogom a képek visszaállítását. Egyébként ha szükséges lett volna, akkor a törlést végző adminisztrátor megtette volna, hogy törlési megbeszélésre viszi a dolgot. Mellesleg nem delete hanem copyvio sablont tettem ki rá. Nem teljesen ugyanaz a kettő. Hungarikusz Firkász (talk) 17:58, 1 April 2014 (UTC)

Ebből az derül ki, hogy szövegértelmezési problémáid is vannak. Azt sem egészen értem, miért Oliv0 lapja kell ehhez? Tambo (talk) 18:34, 1 April 2014 (UTC)

Megkérlek, hogy ne személyeskedjél! Attól, hogy nem a huwikiben vagyunk a kulturált viselkedés szabályai még érvényesek. Mellesleg nincs szövegértési problémám. Nagyon is jól megértettem, hogy megint igyekszel rám tolni a felelősséget, és elterelni a témát arról, hogy nem megfelelően körültekintve jártál el egy képfeltöltésnél. Örülök, hogy mindig a probléma észrevételezője a hibás az ilyen esetekben és sohasem az, aki a hibát előidézte. Én előzékenyen felajánlottam a segítségemet, azonban olyannak miért segítsek, aki azonnal támadólag lép fel, amint nincs igaza? Old meg, ahogy akarod/tudod! De azt már most megmondom, hogy ha továbbra is kétséges lesz a jogtisztasága ismételten Copyvio jelzést fogok rátenni. És azért itt válaszoltam, mert voltál annyira egyenes, hogy te is rögtön "nekem írtál" - ide. Itt legalább egyben van a téma, nem szanaszéjjel. Hungarikusz Firkász (talk) 18:44, 1 April 2014 (UTC)

Nem tudom, mi ebben a személyeskedés? "Mellesleg nem delete hanem copyvio sablont tettem ki rá". Pontosan erre reagáltam, hogy a Copyvio sablont nem tudtam lecserélni delete sablonra. "Én előzékenyen felajánlottam a segítségemet." Szegény megboldogult anyósom volt még ilyen. Az is mindig nekem akart jót. A kulturált viselkedés pedig mindenkire érvényes! Tambo (talk) 18:53, 1 April 2014 (UTC)

Nem. Először azt mondtad, hogy azonnalira jelöltem. Az azonnali az a speedydelete, majd azt mondtad törlésre jelöltem. Ami szintén nem igaz, mert a copyvio az a jogsértőzésnek felel meg. Na az anyósodhoz való hasonlítás még inkább személyeskedés. Ha nem tudsz megfelelően érvelni, akkor személyeskedsz? Én nem minősítettem az értelmezési képességeidet (ahogy te tetted velem szemben) pusztán rámutattam a tárgyi tévedésedre a sablonok tekintetében, és nem hasonlítgattalak egyetlen rokonomhoz sem, meg másokhoz sem (ahogy te csináltad), úgyhogy, veled ellentétben, én nem személyeskedtem, azaz nem szegtem meg a kulturált viselkedés szabályait. Szerintem néha nem ártana ha megpróbálnád elfogadni, hogy nem feltétlenül mindig neked van igazad, és attól mert a vitapartnered fiatalabb (vagy nem tudom, milyen okból kifolyólag kell velem mindig vitába szállnod és ellentmondanod) még nem biztos, hogy tudatlanabb is. Veszekedés és sértegetés helyett inkább próbáld meg a kép első közlésének dátumát (mivel, ahogy mondtam, nem a kép készítésének dátuma a számottevő, ami továbbra is kétséges) megfelelő forrásból előkeríteni. "Lehet hogy-okra" nem lehet alapozni és bármely jogkétségnél a kép szerzőjének védelmének érdekében kell eljárni. További megbeszélésre itt nincs szükség, csak akkor ha megfelelő információ (és nem halovány feltételezések) előkerül a képekről. Hungarikusz Firkász (talk) 19:29, 1 April 2014 (UTC)

Felőlem itt nyugodtan beszélhettek a fájlokról, de sajnos nem tudok segíteni a visszaállításban addig, amíg nincs biztos adat a dátumról. Ha mindenképpen a Postamúzeumnál kell érdeklődni, akkor az lenne a legjobb válasz tőlük, ha a képek mellé odaírnák, amit tudnak róluk. Oliv0 (talk) 07:31, 3 April 2014 (UTC)

File:World's first electric motor, Jedlik's motor (1828).jpg[edit]

বাংলা | Deutsch | English | Español | Bahasa Indonesia | 日本語 | മലയാളം | Português | svenska | 中文 | +/−


Hello!

Thank you for uploading File:World's first electric motor, Jedlik's motor (1828).jpg to the Wikimedia Commons. I noticed that when you uploaded from another Wikimedia project, you left out some important information, or copied it incorrectly. In the future, please consider using CommonsHelper, a tool which automates the process of moving files over. Thank you,

Magog the Ogre (talk) (contribs) 23:56, 12 February 2015 (UTC)

@Magog the Ogre: I tried but I had problems with OAuth that remain unresolved to this day, can you help?
I had a look at what your cleanup v2 did and I keep this link here as a model for the future if I cannot use CommonsHelper. The templates in the Description section are indeed more clear, though it seems no important information had been left; and the licence template makes it also more clear that the indicated author should be mentioned as CC attribution (it is not easy for a basic user to know all such templates like a helper or cleanup tool does). Oliv0 (talk) 07:10, 13 February 2015 (UTC)