Template:Watermark/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Watermark Crown CA.png Оваа слика содржи дигитален жиг или ознака за права. Оваа слика (или сите слики во оваа статија/категорија) треба да се прилагодат со отстранување на жигот. Употребата на жигови според правилата е мошне непожелна. Доколку постои нежигосана верзија на сликата, тогаш подигнете ја под истото име, и потоа отстранете го шаблонов. Откога ќе го отстраните жигот, проверете дали отстранетите информации стојат во EXIF ознаките, описната страница на сликата, или обете.

Доколку старата верзија е сè уште од корист (на пр. ако сликата значајно би оштетила при отстранување на жигот), новата верзија подигнете ја под друго име за да можат да се користат и двете (на пр. [[File:Mount_Everest.jpg]] → [[File:Mount_Everest - no watermark.jpg]]. Откога ќе ја подигнете нежигосаната верзија, заменете го шаблонов со: {{superseded|File:Mount Everest - no watermark.jpg|слика без жиг}}, заменувајќи го закосеното име со името на дотичната податотека.


العربية | català | čeština | Deutsch | Ελληνικά | English | español | eesti | فارسی | suomi | français | galego | עברית | hrvatski | magyar | italiano | 日本語 | македонски | മലയാളം | Plattdüütsch | Nederlands | polski | português | română | русский | slovenščina | svenska | ไทย | українська | 中文 | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон директно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{Watermark}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Watermark}} instead!