User:Oliver-Bonjoch

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

see [[1]

Suspenc la meva col·laboració amb Wikimedia Commons[edit]

Ahir al vespre, en entrar a Wikimedia Commons, em vaig assabentar que un/a administrador/a havia esborrat totes les meves fotografies sobre diverses obres de l’artista eslovè Slavko Pengov. En fer una reclamació formal i pública per aquesta decisió que considero arbitrària i execrable, aquest individu que s’amaga darrere el nick Moonriddengirl s’ha justificat en la normativa de Wikipedia sobre l’ús d’imatges i la gestió dels drets d’autor. Jo no he trobat cap normativa que hagi estat violada per les meves fotografies. D'altra banda, seguint l’argument d’aquest administrador haurien de desaparèixer la majoria dels fitxers de Wikipedia.

Dues de les imatges esborrades eren composicions digitals realitzades per mi mateix a partir d’una sèrie de fotografies parcials de dos frisos pintats per Pengov en una sala del Parlament d'Eslovènia, a Liubliana, i que vaig fer amb autorització del funcionari que em va ensenyar l’edifici. D’altres eren dels frescos pintats a l’església de Sant Martí de Bled, on tampoc està prohibit fer fotografies, i d’una pintura mural realitzada a l’exterior, en la façana d’un edifici del Cementiri de Ljubljana.

Amb aquestes fotografies i amb l’article publicat a la Wikipedia eslovena, pretenia recuperar la memòria d’aquest artista i reivindicar el valor de la seva obra, de la qual no he pogut trobar encara cap monografia al seu propi país. Darrere de les meves fotografies hi ha, doncs, dues visites a l’església de Bled, en anys diferents, per a millorar les primeres que havia realitzat i que no eren prou bones, i visites ex profés al Cementiri de Žale i al Parlament eslovè.

Desprès d’un diàleg virtual estèril –i absurd- amb aquest administrador a la meva pàgina d’usuari de Wikimedia Commons, he arribat a la conclusió que no vull perdre més temps regalant hores de feina que poden ser destruïdes amb tanta facilitat i arbitrarietat.

Estic profundament decebut del funcionament jeràrquic de Wikipedia, que permet l’ús i l’abús del poder, de la mateixa forma que, malauradament, estem tips d’observar –i de patir- en la política i en tots els àmbits de la vida real. A més a més, a Wikipedia, aquests individus que abusen del poder s’amaguen darrere una identitat virtual que encara els permet actuar amb més impunitat i sense cap mena de límits.

Per tot això, com no espero cap mena de rectificació d’aquest acte de vandalisme vers el meu treball, ni tinc temps per a perdre'l en el laberint administratiu de Wikipedia, he decidit suspendre indefinidament la meva col·laboració amb Wikimedia Commons.--Oliver-Bonjoch (talk) 08:22, 25 May 2011 (UTC)